13.12.2012, 20:25
Kâle ve mâ ilmî bimâ kânû yamelûn(yamelûne).
1. kâle : dedi
2. ve mâ : ve olmadı, yok
3. ilmî : benim ilmim
4. bimâ : şey hakkında
5. kânû ya`melûne : yapmış oldukları
İmam İskender Ali Mihr : Onların yapmış oldukları şey hakkında benim ilmim (bilgim) yoktur. dedi.
Diyanet İşleri : Nûh, şöyle dedi: Onların yaptıklarına dair benim ne bilgim olabilir?
Abdulbaki Gölpınarlı : Nûh, benim onların yaptıklarına dâir bir bilgim yok dedi.
Adem Uğur : Nuh dedi ki: Onların yaptıkları hakkında bilgim yoktur.
Ahmed Hulusi : (Nuh) dedi ki: "Onların yaptıkları konusunda bilgim yok. . . "
Ahmet Tekin : Nuh:
`Onların ne yaptıklarıyla ilgili benim bir bilgim yok` dedi.
Ahmet Varol : Dedi ki: `Onların yapmakta oldukları hakkında benim bilgim yoktur.
Ali Bulaç : Dedi ki: "Onların yapmakta oldukları hakkında benim bilgim yoktur."
Ali Fikri Yavuz : Nûh dedi ki: - Onların yapmakta oldukları amellere dair benim bilgim yoktur (sadakatlarını bilmem, dış görünüşlerine bakıyorum).
Bekir Sadak : (112-11) 5 Nuh: «Onlarin yaptiklari hakkinda bir bilgim yoktur; hesablari Rabbime aittir, dusunsenize! Ben inananlari kovacak degilim. Ben sadece acikca uyariciyim» dedi.
Celal Yıldırım : Nûh da dedi ki:«Onların yaptıklarıyla ilgili bilgim yoktur, (onların içyüzünü bilmem).
Diyanet İşleri (eski) : (112-115) Nuh: `Onların yaptıkları hakkında bir bilgim yoktur; hesabları Rabbime aittir, düşünsenize! Ben inananları kovacak değilim. Ben sadece açıkça uyarıcıyım` dedi.
Diyanet Vakfi : Nuh dedi ki: Onların yaptıkları hakkında bilgim yoktur.
Edip Yüksel : Dedi ki, `Onların yaptıklarından bir bilgim yok.`
Elmalılı Hamdi Yazır : Benim ne ılmim olabilir? dedi: onlar ne yapıyorlarmış
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : (Nuh) «Benim onların ne yaptıklarına dair ne bilgim olabilir?
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : Nuh dedi ki: «Onların yaptıkları hakkında bir bilgim yoktur.»
Fizilal-il Kuran : Nuh dedi ki; «Onların neler yaptıklarını ben bilemem.»
Gültekin Onan : Dedi ki: "Onların yapmakta oldukları hakkında benim bilgim yoktur."
Hasan Basri Çantay : (Nuuh): «Benim onların neler yapmakda olduklarına bilgim yokdur» dedi.
Hayrat Neşriyat : (Nûh) dedi ki: `Onların (o hakir gördüğünüz kimselerin) ne yapmakta olduklarıhakkında benim bilgim yoktur. (Ben onların zâhirdeki îmanlarına bakarım.)`
İbni Kesir : Dedi ki: Onların yapmakta oldukları şeyler hakkında bir bilgim yoktur.
Muhammed Esed : (Nuh
"Ben onların (bana gelmeden önce) neler yaptıklarını bilmem" dedi.
Ömer Nasuhi Bilmen : Dedi ki: «Onların ne yapar olduklarına benim ne bilgim olabilir?»
Ömer Öngüt : Nuh da dedi ki: Onların yaptıkları hakkında bilgim yoktur.
Şaban Piriş : Nuh da: -Onların yaptıkları hakkında bir bilgim yoktur.
Suat Yıldırım : (112-113) Nûh: "Onların daha önce ne yaptıkları hakkında bilgim yoktur. Sizin azıcık bir şuurunuz olsaydı bilirdiniz ki onların hesabı ancak Rabbime aittir.
Süleyman Ateş : Dedi ki: "Ben onların yaptıklarını(n iç yüzünü) bilmem (ben ancak görünüşe göre hüküm veririm)."
Tefhim-ul Kuran : Dedi ki: «Onların yapmakta oldukları hakkında benim bilgim yoktur.»
Ümit Şimşek : Nuh dedi ki: `Onların yaptıkları hakkında benim bilgim yoktur.
Yaşar Nuri Öztürk : Nûh dedi: "Onların yaptıklarına ilişkin bir ilmim yok."
1. kâle : dedi
2. ve mâ : ve olmadı, yok
3. ilmî : benim ilmim
4. bimâ : şey hakkında
5. kânû ya`melûne : yapmış oldukları
İmam İskender Ali Mihr : Onların yapmış oldukları şey hakkında benim ilmim (bilgim) yoktur. dedi.
Diyanet İşleri : Nûh, şöyle dedi: Onların yaptıklarına dair benim ne bilgim olabilir?
Abdulbaki Gölpınarlı : Nûh, benim onların yaptıklarına dâir bir bilgim yok dedi.
Adem Uğur : Nuh dedi ki: Onların yaptıkları hakkında bilgim yoktur.
Ahmed Hulusi : (Nuh) dedi ki: "Onların yaptıkları konusunda bilgim yok. . . "
Ahmet Tekin : Nuh:
`Onların ne yaptıklarıyla ilgili benim bir bilgim yok` dedi.
Ahmet Varol : Dedi ki: `Onların yapmakta oldukları hakkında benim bilgim yoktur.
Ali Bulaç : Dedi ki: "Onların yapmakta oldukları hakkında benim bilgim yoktur."
Ali Fikri Yavuz : Nûh dedi ki: - Onların yapmakta oldukları amellere dair benim bilgim yoktur (sadakatlarını bilmem, dış görünüşlerine bakıyorum).
Bekir Sadak : (112-11) 5 Nuh: «Onlarin yaptiklari hakkinda bir bilgim yoktur; hesablari Rabbime aittir, dusunsenize! Ben inananlari kovacak degilim. Ben sadece acikca uyariciyim» dedi.
Celal Yıldırım : Nûh da dedi ki:«Onların yaptıklarıyla ilgili bilgim yoktur, (onların içyüzünü bilmem).
Diyanet İşleri (eski) : (112-115) Nuh: `Onların yaptıkları hakkında bir bilgim yoktur; hesabları Rabbime aittir, düşünsenize! Ben inananları kovacak değilim. Ben sadece açıkça uyarıcıyım` dedi.
Diyanet Vakfi : Nuh dedi ki: Onların yaptıkları hakkında bilgim yoktur.
Edip Yüksel : Dedi ki, `Onların yaptıklarından bir bilgim yok.`
Elmalılı Hamdi Yazır : Benim ne ılmim olabilir? dedi: onlar ne yapıyorlarmış
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : (Nuh) «Benim onların ne yaptıklarına dair ne bilgim olabilir?
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : Nuh dedi ki: «Onların yaptıkları hakkında bir bilgim yoktur.»
Fizilal-il Kuran : Nuh dedi ki; «Onların neler yaptıklarını ben bilemem.»
Gültekin Onan : Dedi ki: "Onların yapmakta oldukları hakkında benim bilgim yoktur."
Hasan Basri Çantay : (Nuuh): «Benim onların neler yapmakda olduklarına bilgim yokdur» dedi.
Hayrat Neşriyat : (Nûh) dedi ki: `Onların (o hakir gördüğünüz kimselerin) ne yapmakta olduklarıhakkında benim bilgim yoktur. (Ben onların zâhirdeki îmanlarına bakarım.)`
İbni Kesir : Dedi ki: Onların yapmakta oldukları şeyler hakkında bir bilgim yoktur.
Muhammed Esed : (Nuh
"Ben onların (bana gelmeden önce) neler yaptıklarını bilmem" dedi.Ömer Nasuhi Bilmen : Dedi ki: «Onların ne yapar olduklarına benim ne bilgim olabilir?»
Ömer Öngüt : Nuh da dedi ki: Onların yaptıkları hakkında bilgim yoktur.
Şaban Piriş : Nuh da: -Onların yaptıkları hakkında bir bilgim yoktur.
Suat Yıldırım : (112-113) Nûh: "Onların daha önce ne yaptıkları hakkında bilgim yoktur. Sizin azıcık bir şuurunuz olsaydı bilirdiniz ki onların hesabı ancak Rabbime aittir.
Süleyman Ateş : Dedi ki: "Ben onların yaptıklarını(n iç yüzünü) bilmem (ben ancak görünüşe göre hüküm veririm)."
Tefhim-ul Kuran : Dedi ki: «Onların yapmakta oldukları hakkında benim bilgim yoktur.»
Ümit Şimşek : Nuh dedi ki: `Onların yaptıkları hakkında benim bilgim yoktur.
Yaşar Nuri Öztürk : Nûh dedi: "Onların yaptıklarına ilişkin bir ilmim yok."