14.12.2012, 21:39
Kâle innî li amelikum minel kâlîn(kâlîne).
1. kâle : dedi
2. innî : muhakkak ben
3. li ameli-kum : sizin amellerinizi, yaptıklarınızı
4. min el kâlîne : şiddetle buğzedenlerden, tiksinenlerden
İmam İskender Ali Mihr : Muhakkak ki ben, sizin amellerinize şiddetle buğzedenlerdenim (kızanlardan, tiksinenlerdenim). dedi.
Diyanet İşleri : Lût, şöyle dedi: Şüphesiz ben sizin yaptığınız bu çirkin işe kızanlardanım.
Abdulbaki Gölpınarlı : Şüphe yok ki dedi, ben, sizin yaptığınızdan nefret etmedeyim, onu kınamadayım.
Adem Uğur : Lût: Doğrusu, dedi, ben sizin bu işinizden tiksinmekteyim!
Ahmed Hulusi : (Lût) dedi ki: "Gerçek şu ki, sizin bu fiillerinizden nefret ediyorum! (Fâile değil, fiile nefret gerçeği vurgulanıyor. A. H. )"
Ahmet Tekin : Lût:
`Doğrusu, ben, sizin bu yaptıklarınızdan tiksiniyorum` dedi.
Ahmet Varol : (Lut) dedi ki: `Doğrusu ben sizin yaptığınıza çok kızanlardanım.
Ali Bulaç : Dedi ki: "Gerçekten ben, sizin bu yaptığınıza öfke ile karşı olanlardanım."
Ali Fikri Yavuz : (Lût, kavmine şöyle) dedi: - Doğrusu ben, sizin yaptıklarınıza buğz edenlerdenim.
Bekir Sadak : (168-16) 9 Lut: «Dogrusu yaptiginiza cok kizanlardanim. Rabbim! Beni ve ailemi bunlarin yapageldigi kotulukten kurtar» dedi.
Celal Yıldırım : Lût, «şüpheniz olmasın ki ben sizin yaptıklarınıza iyice içerlenenlerdenim» dedi.
Diyanet İşleri (eski) : (168-169) Lut: `Doğrusu yaptığınıza çok kızanlardanım. Rabbim! Beni ve ailemi bunların yapageldiği kötülükten kurtar` dedi.
Diyanet Vakfi : Lût: Doğrusu, dedi, ben sizin bu işinizden tiksinmekteyim!
Edip Yüksel : Dedi ki, `Ben, bu davranışınızı iğrenç buluyorum.`
Elmalılı Hamdi Yazır : Ben, dedi: doğrusu sizin amelinize buğz edenlerdenim
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : (Lut) dedi ki: «Doğrusu ben bu işinize kin güdenlerdenim.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : Lût «Doğrusu ben, dedi, sizin bu işinize buğzedenlerdenim.»
Fizilal-il Kuran : Lut dedi ki; Ben sizin bu sapık davranışınızdan tiksinenlerdenim.
Gültekin Onan : Dedi ki: "Gerçekten ben, sizin bu yaptıklarınıza öfke ile karşı olanlardanım."
Hasan Basri Çantay : (Luut) dedi: «Ben sizin bu yapdığınıza elbette buğz edenlerdenim».
Hayrat Neşriyat : (Lût) dedi ki: `Şübhesiz ki ben, (sizin bu) işinize buğz edenlerdenim!`
İbni Kesir : Dedi ki: Doğrusu ben, sizin işlediğinize kızanlardanım.
Muhammed Esed : (Lut
"İyi bilin ki, ben bu sizin yaptıklarınızı sonuna kadar kınayanlardan biri olarak kalacağım!" dedi.
Ömer Nasuhi Bilmen : Dedi ki: «Şüphe yok, ben sizin işlediğiniz şey için buğz edenlerdenim.»
Ömer Öngüt : Dedi ki: Doğrusu ben sizin bu yaptığınıza buğzedenlerdenim.
Şaban Piriş : -Ben sizin yaptıklarınızdan tiksiniyorum dedi.
Suat Yıldırım : (168-169) "Ben" dedi, "Sizin yaptığınız bu işten nefret ediyorum. Beni ve bana tâbi olanları, onların yaptıkları kötülüğün cezasından ve onların her türlü şerrinden Sen kurtar ya Rabbi!"
Süleyman Ateş : (Lût) dedi: "Ben sizin bu işinize, (kadınları bırakıp erkeklere gidişinize) kızanlardanım."
Tefhim-ul Kuran : Dedi ki: «Gerçekten ben, sizin bu yapmakta olduğunuza öfke ile karşı olanlardanım.»
Ümit Şimşek : Lût dedi ki: `Ben sizin yaptığınız işten şiddetle nefret edenlerdenim.
Yaşar Nuri Öztürk : Lût dedi: "Ben sizin şu yaptığınıza öfkelenenlerdenim."
1. kâle : dedi
2. innî : muhakkak ben
3. li ameli-kum : sizin amellerinizi, yaptıklarınızı
4. min el kâlîne : şiddetle buğzedenlerden, tiksinenlerden
İmam İskender Ali Mihr : Muhakkak ki ben, sizin amellerinize şiddetle buğzedenlerdenim (kızanlardan, tiksinenlerdenim). dedi.
Diyanet İşleri : Lût, şöyle dedi: Şüphesiz ben sizin yaptığınız bu çirkin işe kızanlardanım.
Abdulbaki Gölpınarlı : Şüphe yok ki dedi, ben, sizin yaptığınızdan nefret etmedeyim, onu kınamadayım.
Adem Uğur : Lût: Doğrusu, dedi, ben sizin bu işinizden tiksinmekteyim!
Ahmed Hulusi : (Lût) dedi ki: "Gerçek şu ki, sizin bu fiillerinizden nefret ediyorum! (Fâile değil, fiile nefret gerçeği vurgulanıyor. A. H. )"
Ahmet Tekin : Lût:
`Doğrusu, ben, sizin bu yaptıklarınızdan tiksiniyorum` dedi.
Ahmet Varol : (Lut) dedi ki: `Doğrusu ben sizin yaptığınıza çok kızanlardanım.
Ali Bulaç : Dedi ki: "Gerçekten ben, sizin bu yaptığınıza öfke ile karşı olanlardanım."
Ali Fikri Yavuz : (Lût, kavmine şöyle) dedi: - Doğrusu ben, sizin yaptıklarınıza buğz edenlerdenim.
Bekir Sadak : (168-16) 9 Lut: «Dogrusu yaptiginiza cok kizanlardanim. Rabbim! Beni ve ailemi bunlarin yapageldigi kotulukten kurtar» dedi.
Celal Yıldırım : Lût, «şüpheniz olmasın ki ben sizin yaptıklarınıza iyice içerlenenlerdenim» dedi.
Diyanet İşleri (eski) : (168-169) Lut: `Doğrusu yaptığınıza çok kızanlardanım. Rabbim! Beni ve ailemi bunların yapageldiği kötülükten kurtar` dedi.
Diyanet Vakfi : Lût: Doğrusu, dedi, ben sizin bu işinizden tiksinmekteyim!
Edip Yüksel : Dedi ki, `Ben, bu davranışınızı iğrenç buluyorum.`
Elmalılı Hamdi Yazır : Ben, dedi: doğrusu sizin amelinize buğz edenlerdenim
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : (Lut) dedi ki: «Doğrusu ben bu işinize kin güdenlerdenim.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : Lût «Doğrusu ben, dedi, sizin bu işinize buğzedenlerdenim.»
Fizilal-il Kuran : Lut dedi ki; Ben sizin bu sapık davranışınızdan tiksinenlerdenim.
Gültekin Onan : Dedi ki: "Gerçekten ben, sizin bu yaptıklarınıza öfke ile karşı olanlardanım."
Hasan Basri Çantay : (Luut) dedi: «Ben sizin bu yapdığınıza elbette buğz edenlerdenim».
Hayrat Neşriyat : (Lût) dedi ki: `Şübhesiz ki ben, (sizin bu) işinize buğz edenlerdenim!`
İbni Kesir : Dedi ki: Doğrusu ben, sizin işlediğinize kızanlardanım.
Muhammed Esed : (Lut
"İyi bilin ki, ben bu sizin yaptıklarınızı sonuna kadar kınayanlardan biri olarak kalacağım!" dedi.Ömer Nasuhi Bilmen : Dedi ki: «Şüphe yok, ben sizin işlediğiniz şey için buğz edenlerdenim.»
Ömer Öngüt : Dedi ki: Doğrusu ben sizin bu yaptığınıza buğzedenlerdenim.
Şaban Piriş : -Ben sizin yaptıklarınızdan tiksiniyorum dedi.
Suat Yıldırım : (168-169) "Ben" dedi, "Sizin yaptığınız bu işten nefret ediyorum. Beni ve bana tâbi olanları, onların yaptıkları kötülüğün cezasından ve onların her türlü şerrinden Sen kurtar ya Rabbi!"
Süleyman Ateş : (Lût) dedi: "Ben sizin bu işinize, (kadınları bırakıp erkeklere gidişinize) kızanlardanım."
Tefhim-ul Kuran : Dedi ki: «Gerçekten ben, sizin bu yapmakta olduğunuza öfke ile karşı olanlardanım.»
Ümit Şimşek : Lût dedi ki: `Ben sizin yaptığınız işten şiddetle nefret edenlerdenim.
Yaşar Nuri Öztürk : Lût dedi: "Ben sizin şu yaptığınıza öfkelenenlerdenim."