AlimAllah-Bilim Allah'ın yasasıdır.-Kuran, islam, bilgi paylaşımı üzerine

Orjinalini görmek için tıklayınız: Zumer Suresi 36
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
E leysallâhu bi kâfin abdeh(abdehu), ve yuhavvifûneke billezîne min dûnih(dûnihî), ve men yudlilillâhu fe mâ lehu min hâd(hâdin).

1. e leyse : değil mi
2. allâhu : Allah
3. bi kâfin : kâfi
4. abde-hu : onun kulu
5. ve yuhavvifûne-ke : ve seni korkutuyorlar
6. bi ellezîne : onlar ile
7. min : den
8. dûni-hi : ondan başka
9. ve men : ve kim, kimse
10. yudlili : dalâlette bırakır
11. allâhu : Allah
12. fe : böylece, o taktirde, o zaman
13. mâ lehu : onun için yoktur
14. min : den
15. hâdin : hidayete erdiren, mürşid, hidayetçi
İmam İskender Ali Mihr : Allah kuluna kâfi değil mi? Ve seni, O`ndan (Allah`tan) başkaları ile (başka ilâhlarla, putlarla) korkutuyorlar. Allah kimi dalâlette bırakırsa, o zaman onun için bir hidayetçi (mehdi) yoktur.
Diyanet İşleri : Allah, kuluna yetmez mi? Seni O’ndan (Allah’tan) başkalarıyla korkutmaya çalışıyorlar. Allah, kimi saptırırsa artık onun için bir yol gösterici yoktur.
Abdulbaki Gölpınarlı : Allah, yetmez mi kuluna? Ve seni, ondan başka mâbut saydıklarıyla mı korkutuyorlar? Ve Allah kimi doğru yoldan saptırırsa ona yol gösterecek yoktur.
Adem Uğur : Allah kuluna kâfi değil midir? Seni O`ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah, kimi saptırırsa artık onun yolunu doğrultacak biri yoktur.
Ahmed Hulusi : Allâh, Esmâ`sından yarattığı kuluna kâfi değil mi? Seni O`nun dûnundakilerle korkutuyorlar! Allâh kimi saptırırsa onun için hidâyet edici yoktur.
Ahmet Tekin : Allah kendisini ilâh tanıyan, candan müslüman olarak kendisine bağlanan, saygılı kuluna kâfi değil mi? Kâfirler, inanmayanlar, seni Allah’ın dışında, bir değer ifade etmeyen derekedeki aşağılık varlıklarla korkutabilirler mi? Allah kimlerin hak yoldan uzaklaşmalarına, dalâleti, bozuk düzeni, helâki tercihlerine özgürlük tanırsa, onları kimse doğru yola getiremez.
Ahmet Varol : Allah kuluna yeterli değil midir? Seni O`ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah kimi saptırırsa artık onun için hiçbir yol gösterici yoktur.
Ali Bulaç : Allah, kuluna yeterli değil mi? Seni O`ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah, kimi saptırırsa, artık onun için bir yol gösterici yoktur.
Ali Fikri Yavuz : Allah, kuluna (Peygamberine) kâfi değil mi? (Ey Rasûlüm, durmuşlar da) seni Allah’dan başkalarıyla (putlarla) korkutuyorlar. Allah, kimi saptırırsa artık ona hidayet edecek yoktur.
Bekir Sadak : Allah, kuluna yetmez mi? Seni O`ndan baska seylerle korkutuyorlar. Allah`in, saptirdigini dogru yola koyacak yoktur.
Celal Yıldırım : Allah, kuluna kâfi değil midir ? Seni (Ey Peygamber!) Allah`tan başkasıyla korkutmaya çalışıyorlar. Allah, kimi sapıklığı içinde bırakırsa, onu doğru yola ileten yoktur.
Diyanet İşleri (eski) : Allah, kuluna yetmez mi? Seni O`ndan başka şeylerle korkutuyorlar. Allah`ın, saptırdığını doğru yola koyacak yoktur.
Diyanet Vakfi : Allah kuluna kâfi değil midir? Seni O`ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah, kimi saptırırsa artık onun yolunu doğrultacak biri yoktur.
Edip Yüksel : ALLAH kuluna yetmez mi? Seni O`ndan başkalarıyla korkutuyorlar. ALLAH kimi saptırırsa ona bir yol gösteren bulunmaz
Elmalılı Hamdi Yazır : Allah kuluna kâfî değil mi? Durmuşlar da seni ondan beridekilerle korkutuyorlar, her kimi ki Allah şaşırtır artık ona hidayet edecek yoktur,
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : Allah, kuluna kafi değil midir? Durmuşlar da seni O`ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Her kimi Allah şaşırtırsa, artık ona hidayet edecek yoktur.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : Allah, kuluna kâfi değil midir? Durmuşlar da seni O`ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Her kimi ki Allah şaşırtırsa, artık ona hidayet edecek yoktur.
Fizilal-il Kuran : Allah, kuluna yetmez mi? Seni O`ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah kimi saptırırsa onu artık doğru yola ileten olmaz.
Gültekin Onan : Tanrı, kuluna yeterli değil mi? Seni O`ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Tanrı, kimi saptırırsa, artık onun için bir yol gösterici yoktur.
Hasan Basri Çantay : Allah, kuluna kâfi değil mi? Seni (Habîbim) Ondan başkalarıyle korkutuyorlar. Allah kimi sapdırırsa onun yolunu bir doğrultucu yokdur.
Hayrat Neşriyat : Allah kuluna kâfî değil midir? Bir de seni O’ndan başkalarıyla korkutuyorlar.Hâlbuki Allah, kimi (isyânındaki inadından dolayı) dalâlete atarsa, artık onu hidâyete erdirecek hiçbir kimse yoktur.
İbni Kesir : Allah, kuluna kafi değil mi? Seni O`ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah, kimi saptırırsa; onu hidayete erdirecek yoktur.
Muhammed Esed : Allah kuluna kafi değil mi? Ama seni, O`ndan başka (kulluk yaptıkları hayali ilah)ları ile korkutuyorlar! Allah kimi saptırırsa artık onu yola getiren bulunmaz,
Ömer Nasuhi Bilmen : Allah kuluna kâfi değil midir? Ve seni O`nun gayrı olanlar ile korkutuyorlar. Ve Allah kimi dalâlete düşürürse artık onun için hidâyet rehberi yoktur.
Ömer Öngüt : Allah kuluna kâfi değil mi? Seni O`ndan başkaları ile korkutuyorlar. Allah kimi dalâlette bırakırsa ona hidayet edecek yoktur.
Şaban Piriş : Allah kuluna yetmez mi? Onlar seni Allah’tan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah kimi dalalette bırakırsa, ona yol gösterecek kimse yoktur.
Suat Yıldırım : Allah kuluna kafi değil midir? Kalkmışlar da seni O’nun dışında birtakım başka şeylerle korkutmaya çalışıyorlar. Allah kimi şaşırtırsa artık onu yola getiren olamaz.
Süleyman Ateş : Allâh kuluna kâfi değil mi? Seni O`ndan başkalarıyle korkutuyorlar. Allâh kimi şaşırtırsa artık onu yola getiren olmaz.
Tefhim-ul Kuran : Allah, kuluna kâfi değil mi? Seni O`ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah, kimi saptırırsa, artık onun için bir yol gösterici yoktur.
Ümit Şimşek : Kuluna Allah yetmez mi? Onlar ise Allah`tan başkalarıyla seni korkutmak istiyorlar. Allah kimi saptırırsa, artık ona yol gösterecek kimse olmaz.
Yaşar Nuri Öztürk : Allah, kuluna Kafi değil mi, yetmiyor mu? Seni O`ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah kimi saptırırsa artık ona kılavuzluk edecek yoktur.
Referans URL