AlimAllah-Bilim Allah'ın yasasıdır.-Kuran, islam, bilgi paylaşımı üzerine

Orjinalini görmek için tıklayınız: Neml Suresi 26
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Allâhu lâ ilâhe illâ huve rabbul arşil azîm(azîmi).

1. allâhu : Allah
2. lâ ilâhe : ilâh yoktur
3. illâ : ancak, den başka
4. huve : o
5. rabbu : Rab
6. el arşi : arş
7. el azîmi : büyük
İmam İskender Ali Mihr : O Allah ki, arşıl azîm`in Rabbidir. O`ndan başka İlâh yoktur.
Diyanet İşleri : Allah, kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayandır. Büyük Arş’ın Rabbidir.
Abdulbaki Gölpınarlı : Öyle bir Allah ki yoktur ondan başka tapacak ve pek büyük Arşın da sâhibi.
Adem Uğur : (Halbuki) büyük Arş`ın sahibi olan Allah`tan başka tanrı yoktur.
Ahmed Hulusi : "Allâh; tanrı yok, sadece "HÛ"; Rabbidir Aziym Arş`ın!"
Ahmet Tekin : `Allah’tır Allah! Hak ilâh yalnızca O’dur. Büyük Arş’ın, sınırsız kudret ve iktidar makamının Rabbidir.`
Ahmet Varol : Allah O`dur ki, kendinden başka ilâh yoktur. Büyük Arş`ın Rabbidir.
Ali Bulaç : "O Allah, O`ndan başka ilah yoktur, büyük Arş`ın Rabbidir."
Ali Fikri Yavuz : Allah, O varlıktır ki, ondan başka bir ilâh yoktur; büyük arşın Rabbidir.”
Bekir Sadak : (22-26) Cok gecmeden Hudhud gelip Suleyman`a: «Senin bilmedigin bir seyi ogrendim. Sana Sebe`den dogru bir haber getirdim. Ora halkina hukmeden, herseyden kendisine bolca verilen ve buyuk bir tahta sahip olan bir kadin buldum; onun ve milletinin Allah`i birakip gunese secde ettiklerini grdum. Gklerde ve yerde gizli olanlari ortaya koyan, gizlediginiz ve acikladiginiz seyleri bilen Allah`a secde etmemeleri icin seytan, kendilerine, yaptiklarini guzel gstermis, onlari dogru yoldan alikoymustur. Bunun icin, dogru yolu bulamazlar. O cok buyuk arsin sahibi olan Allah`tan baska tanri yoktur» dedi. SÙ
Celal Yıldırım : Allah, Büyük Arş`ın Rabbıdır; Ondan başka hiçbir ilâh yoktur.
Diyanet İşleri (eski) : (22-26) Çok geçmeden Hüdhüd gelip Süleyman`a: `Senin bilmediğin bir şeyi öğrendim. Sana Sebe`den doğru bir haber getirdim. Ora halkına hükmeden, herşeyden kendisine bolca verilen ve büyük bir tahta sahip olan bir kadın buldum; onun ve milletinin Allah`ı bırakıp güneşe secde ettiklerini gördüm. Göklerde ve yerde gizli olanları ortaya koyan, gizlediğiniz ve açıkladığınız şeyleri bilen Allah`a secde etmemeleri için şeytan, kendilerine, yaptıklarını güzel göstermiş, onları doğru yoldan alıkoymuştur. Bunun için, doğru yolu bulamazlar. O çok büyük arşın sahibi olan Allah`tan başka tanrı yoktur` dedi.
Diyanet Vakfi : (Halbuki) büyük Arş`ın sahibi olan Allah`tan başka tanrı yoktur.
Edip Yüksel : ALLAH: O`ndan başka tanrı yoktur. O büyük yönetimin Rabbidir.
Elmalılı Hamdi Yazır : Allah, başka ilâh yok ancak o, o azîm Arşın sahibi o
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : Allah O`ndan başka hiçbir tanrı yoktur. O, yüce Arşın sahibidir.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : «(Halbuki) O büyük Arş`ın sahibi olan Allah`tan başka tapılacak yoktur.»
Fizilal-il Kuran : O Allah ki, kendisinden başka ilah yoktur ve yüce Arş`ın Rabb`idir.
Gültekin Onan : "O Tanrı, O`ndan başka tanrı yoktur, büyük arşın rabbidir."
Hasan Basri Çantay : «Allah Odur ki o büyük arşın saahibi olan kendisinden başka hiçbir tanrı yokdur».
Hayrat Neşriyat : `Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur; büyük arşın Rabbidir.`
İbni Kesir : Allah O`dur ki; O`ndan başka ilah yoktur. Yüce Arş`ın sahibi ancak ve ancak O`dur.
Muhammed Esed : (Ve) en yüce hükümranlığın, arşın Sahibi olan Allah`tan başka tanrı yoktur.
Ömer Nasuhi Bilmen : Allah, O azîm Arş`ın Rabbidir ki, O`ndan başka ilâh yoktur.
Ömer Öngüt : “O Allah ki, O`ndan başka ilâh yoktur, Büyük Arş`ın sahibidir. ”
Şaban Piriş : Kendisinden başka ilah olmayan Allah odur ki en büyük tahtın sahibidir.
Suat Yıldırım : Halbuki o en geniş hükümranlığın ve o en büyük Arşın Rabbi olan Allah’tan başka ilah yoktur.
Süleyman Ateş : "Allâh ki, O`ndan başka Tanrı yoktur, büyük Arş`ın sâhibidir."
Tefhim-ul Kuran : «O Allah, O`ndan başka ilah yoktur, büyük Arş`ın da Rabbidir.»
Ümit Şimşek : `O Allah ki, Ondan başka tanrı yoktur; O, Büyük Arş`ın Rabbidir.`
Yaşar Nuri Öztürk : "O Allah ki, tanrı yok kendinden başka, o büyük arşın rabbidir O."
Referans URL