12.10.2012, 16:36
Kâle neam ve innekum izen le minel mukarrabîn(mukarrabîne).
1. kâle : dedi
2. neam : evet
3. ve inne-kum : ve muhakkak siz
4. izen : öyleyse, o zaman
5. le : elbette, mutlaka
6. min el mukarrabîne : yakın olanlardan, yakınlardan
İmam İskender Ali Mihr : (Firavun): Evet, muhakkak ki siz o zaman, (bana) yakınlardan olacaksınız. dedi.
Diyanet İşleri : Firavun, Evet, hem o takdirde mutlaka bana yakın kimselerden olacaksınız dedi.
Abdulbaki Gölpınarlı : Firavun, evet dedi, siz o zaman yakınlarımdan olursunuz.
Adem Uğur : Firavun cevap verdi: Evet, o takdirde hiç şüphe etmeyin, gözde kimselerden de olacaksınız.
Ahmed Hulusi : (Firavun): "Evet" dedi. . . "Siz o takdirde benim en yakınlarım olacaksınız. "
Ahmet Tekin : Firavun:
`Evet. O takdirde hiç şüphe etmeyin, gözdelerim arasına gireceksiniz.` dedi.
Ahmet Varol : O da: `Evet. Hem o zaman siz benim yakınıma alınanlardan olacaksınız` dedi.
Ali Bulaç : "Evet" dedi. "Üstelik şüphesiz siz en yakın(larım) kılınanlardan olacaksınız."
Ali Fikri Yavuz : Firavun dedi ki: -Evet (size hem mükâfat var), hem siz o vakit (kıymet ve şeref bakımından bana) muhakkak en yakın kimselerdensiniz.
Bekir Sadak : Firavun: «Evet; o takdirde siz gozde kimselerden olacaksiniz» dedi.
Celal Yıldırım : Fir`avn, «evet, o takdirde siz elbette (bana) yakınlardan olursunuz» dedi.
Diyanet İşleri (eski) : Firavun: `Evet; o takdirde siz gözde kimselerden olacaksınız` dedi.
Diyanet Vakfi : Firavun cevap verdi: Evet, o takdirde hiç şüphe etmeyin, gözde kimselerden de olacaksınız.
Edip Yüksel : `Evet,` dedi, `Hatta siz benim konseyime gireceksiniz.`
Elmalılı Hamdi Yazır : Evet, dedi: hem siz o vakıt muhakkak mukarrebîndensiniz
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : (Firavun): «Evet, hem siz o vakit benim en yakınlarımdan olacaksınız.» dedi.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : Firavun cevaben: «Evet, o takdirde hiç şüphe etmeyin, gözde kimselerden olacaksınız» dedi.
Fizilal-il Kuran : Firavun evet, yakın adamlarım arasına gireceksiniz, dedi.
Gültekin Onan : "Evet" dedi. "Üstelik şüphesiz siz en yakınlarım kılınanlardan olacaksınız."
Hasan Basri Çantay : (Fir`avn): «Evet, dedi, hem o takdîrde siz elbet ve elbet (benim) en yakınlar (ım) dan (olacak) sınız».
Hayrat Neşriyat : (Fir`avun
`Evet, hem o takdirde doğrusu siz, elbette (bana) yakın kılınmış kimselerden olacaksınız` dedi.
İbni Kesir : Evet, dedi. O takdirde siz, muhakkak gözdelerdensiniz.
Muhammed Esed : (Firavun
"Elbette", diye cevap verdi, "o takdirde, gerçekten de benim gözdelerim arasında yer alacaksınız".
Ömer Nasuhi Bilmen : (Fir`avun da) Dedi ki: «Evet. Ve o vakit elbette siz, en yakın bulunmuşlardansınız.»
Ömer Öngüt : Firavun: Evet. . . O takdirde siz gözde kimselerden olacaksınız! dedi.
Şaban Piriş : -Evet, dedi. Siz o zaman, gözdelerimden olacaksınız.
Suat Yıldırım : "Evet, evet! dedi, Üstelik, sizi yakın çevreme alacağım, benim gözdelerimden olacaksınız."
Süleyman Ateş : "Evet dedi, hem o takdirde siz (bana) yakınlardan olacaksınız."
Tefhim-ul Kuran : «Evet» dedi. «Üstelik şüphesiz siz en yakın(larım) kılınanlardan da olacaksınız»
Ümit Şimşek : Firavun `Evet,` dedi. `Üstelik yakınlarımdan olursunuz.`
Yaşar Nuri Öztürk : "Evet, dedi, siz o zaman benim yakınlarımdan olacaksınız."
1. kâle : dedi
2. neam : evet
3. ve inne-kum : ve muhakkak siz
4. izen : öyleyse, o zaman
5. le : elbette, mutlaka
6. min el mukarrabîne : yakın olanlardan, yakınlardan
İmam İskender Ali Mihr : (Firavun): Evet, muhakkak ki siz o zaman, (bana) yakınlardan olacaksınız. dedi.
Diyanet İşleri : Firavun, Evet, hem o takdirde mutlaka bana yakın kimselerden olacaksınız dedi.
Abdulbaki Gölpınarlı : Firavun, evet dedi, siz o zaman yakınlarımdan olursunuz.
Adem Uğur : Firavun cevap verdi: Evet, o takdirde hiç şüphe etmeyin, gözde kimselerden de olacaksınız.
Ahmed Hulusi : (Firavun): "Evet" dedi. . . "Siz o takdirde benim en yakınlarım olacaksınız. "
Ahmet Tekin : Firavun:
`Evet. O takdirde hiç şüphe etmeyin, gözdelerim arasına gireceksiniz.` dedi.
Ahmet Varol : O da: `Evet. Hem o zaman siz benim yakınıma alınanlardan olacaksınız` dedi.
Ali Bulaç : "Evet" dedi. "Üstelik şüphesiz siz en yakın(larım) kılınanlardan olacaksınız."
Ali Fikri Yavuz : Firavun dedi ki: -Evet (size hem mükâfat var), hem siz o vakit (kıymet ve şeref bakımından bana) muhakkak en yakın kimselerdensiniz.
Bekir Sadak : Firavun: «Evet; o takdirde siz gozde kimselerden olacaksiniz» dedi.
Celal Yıldırım : Fir`avn, «evet, o takdirde siz elbette (bana) yakınlardan olursunuz» dedi.
Diyanet İşleri (eski) : Firavun: `Evet; o takdirde siz gözde kimselerden olacaksınız` dedi.
Diyanet Vakfi : Firavun cevap verdi: Evet, o takdirde hiç şüphe etmeyin, gözde kimselerden de olacaksınız.
Edip Yüksel : `Evet,` dedi, `Hatta siz benim konseyime gireceksiniz.`
Elmalılı Hamdi Yazır : Evet, dedi: hem siz o vakıt muhakkak mukarrebîndensiniz
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : (Firavun): «Evet, hem siz o vakit benim en yakınlarımdan olacaksınız.» dedi.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : Firavun cevaben: «Evet, o takdirde hiç şüphe etmeyin, gözde kimselerden olacaksınız» dedi.
Fizilal-il Kuran : Firavun evet, yakın adamlarım arasına gireceksiniz, dedi.
Gültekin Onan : "Evet" dedi. "Üstelik şüphesiz siz en yakınlarım kılınanlardan olacaksınız."
Hasan Basri Çantay : (Fir`avn): «Evet, dedi, hem o takdîrde siz elbet ve elbet (benim) en yakınlar (ım) dan (olacak) sınız».
Hayrat Neşriyat : (Fir`avun
`Evet, hem o takdirde doğrusu siz, elbette (bana) yakın kılınmış kimselerden olacaksınız` dedi.İbni Kesir : Evet, dedi. O takdirde siz, muhakkak gözdelerdensiniz.
Muhammed Esed : (Firavun
"Elbette", diye cevap verdi, "o takdirde, gerçekten de benim gözdelerim arasında yer alacaksınız".Ömer Nasuhi Bilmen : (Fir`avun da) Dedi ki: «Evet. Ve o vakit elbette siz, en yakın bulunmuşlardansınız.»
Ömer Öngüt : Firavun: Evet. . . O takdirde siz gözde kimselerden olacaksınız! dedi.
Şaban Piriş : -Evet, dedi. Siz o zaman, gözdelerimden olacaksınız.
Suat Yıldırım : "Evet, evet! dedi, Üstelik, sizi yakın çevreme alacağım, benim gözdelerimden olacaksınız."
Süleyman Ateş : "Evet dedi, hem o takdirde siz (bana) yakınlardan olacaksınız."
Tefhim-ul Kuran : «Evet» dedi. «Üstelik şüphesiz siz en yakın(larım) kılınanlardan da olacaksınız»
Ümit Şimşek : Firavun `Evet,` dedi. `Üstelik yakınlarımdan olursunuz.`
Yaşar Nuri Öztürk : "Evet, dedi, siz o zaman benim yakınlarımdan olacaksınız."