AlimAllah-Bilim Allah'ın yasasıdır.-Kuran, islam, bilgi paylaşımı üzerine

Orjinalini görmek için tıklayınız: Nuh Suresi 5
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Kâle rabbi innî deavtu kavmî leylen ve nehârâ(nehâran).

1. kâle : dedi
2. rabbi : Rabbim
3. innî : muhakkak ki ben
4. deavtu : davet ettim
5. kavmî : benim kavmim
6. leylen : gece
7. ve nehâran : ve gündüz
İmam İskender Ali Mihr : (Hz. Nuh, Rabbine) şöyle dedi: “Rabbim, Muhakkak ki ben kavmimi gece ve gündüz (ruhlarını Sana ulaştırmayı dilemeye) davet ettim.”
Diyanet İşleri : Nûh, şöyle dedi: “Ey Rabbim! Gerçekten ben kavmimi gece gündüz (imana) davet ettim.”
Abdulbaki Gölpınarlı : Rabbim demişti, ben kavmimi gece ve gündüz çağırdım.
Adem Uğur : (Sonra NuhSmile Rabbim! dedi, doğrusu ben kavmimi gece gündüz (imana) davet ettim;
Ahmed Hulusi : (Nuh) dedi ki: "Rabbim. . . Muhakkak ki ben halkımı gece ve gündüz davet ettim. "
Ahmet Tekin : Nuh: `Rabbim ben kavmimi, geceleri de gündüzleri de dâvet ediyorum` dedi.
Ahmet Varol : Dedi ki: `Rabbim! Gerçekten ben kavmimi gece ve gündüz davet ettim.
Ali Bulaç : Dedi ki: "Rabbim, gerçekten kavmimi gece ve gündüz davet edip durdum."
Ali Fikri Yavuz : Nûh dedi ki: “- Ey Rabbim! Ben kavmimi gece ve gündüz (imana) dâvet ettim.
Bekir Sadak : Nuh dedi ki: «Rabbim! Dogrusu ben, milletimi gece gunduz cagirdim.»
Celal Yıldırım : (5-6) Nûh dedi ki: Rabbim! Şüphesiz ki ben, milletimi gece gündüz (uyarıp sana, senin dinine) davet ettim, ama benim bu davetim ancak onların (nefretine sebep olup) kaçmalarını arttırdı.
Diyanet İşleri (eski) : Nuh dedi ki: `Rabbim! Doğrusu ben, milletimi gece gündüz çağırdım.`
Diyanet Vakfi : (Sonra NuhSmile Rabbim! dedi, doğrusu ben kavmimi gece gündüz (imana) davet ettim;
Edip Yüksel : Dedi ki, `Rabbim, ben halkımı gece gündüz çağırdım.`
Elmalılı Hamdi Yazır : Dedi ki ya rab! Ben kavmımı gece gündüz da`vet ettim
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : Dedi ki: «Ey Rabbim, ben kavmimi gece gündüz davet ettim.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : Nûh dedi ki: «Ey Rabbim! Ben kavmimi gece gündüz davet ettim.»
Fizilal-il Kuran : Nuh dedi ki: «Rabbim! Doğrusu ben, milletimi gece gündüz çağırdım.»
Gültekin Onan : Dedi ki: "Rabbim, gerçekten kavmimi gece ve gündüz davet edip durdum."
Hasan Basri Çantay : Dedi: «Ey Rabbim, ben kavmimi hakıykaten gece gündüz da`vet etdim».
Hayrat Neşriyat : (Nûh) dedi ki: `Rabbim! Doğrusu ben, kavmimi gece gündüz (îmân etmeye) da`vet ettim.`
İbni Kesir : Dedi ki: Rabbım; doğrusu ben, kavmimi gece gündüz davet ettim.
Muhammed Esed : (Ve bir zaman sonra, Nuh) "Ey Rabbim!" dedi, "Ben halkıma gece gündüz çağrıda bulunuyorum,
Ömer Nasuhi Bilmen : (5-6) Dedi ki: «Yarabbi! Ben kavmimi hakikaten gece ve gündüz dâvet ettim. Benim dâvetim, onlar için firardan başka bir şey arttırmadı.»
Ömer Öngüt : Nuh dedi ki: "Ey Rabbim! Doğrusu ben kavmimi gece gündüz dâvet ettim. "
Şaban Piriş : -Rabbim, dedi. Ben kavmimi gece gündüz davet ettim.
Suat Yıldırım : (5-6) "Ya Rabbî, dedi Nûh, ben milletimi gece gündüz dine dâvet ettim. Ama benim dâvetim, onların sadece daha çok uzaklaşmalarına yol açtı."
Süleyman Ateş : (NûhSmile "Rabbim, dedi, ben kavmimi gece gündüz da`vet ettim."
Tefhim-ul Kuran : Dedi ki: «Rabbim, gerçekten ben kavmimi gece ve gündüz davet edip durdum.»
Ümit Şimşek : Nuh `Yâ Rabbi,` dedi. `Kavmimi gece gündüz imana çağırdım.
Yaşar Nuri Öztürk : Nûh şöyle yakardı: "Ey Rabbim! Ben toplumumu gece ve gündüz davet ettim."
Referans URL