13.10.2012, 16:15
Fe lem yezidhum duâî illâ firârâ(firâran).
1. fe : fakat
2. lem yezid-hum : onlara arttırmadı
3. duâî : davetim
4. illâ : den başka
5. firâran : firar, kaçış, uzaklaşma
İmam İskender Ali Mihr : Fakat benim davetim, (benden) kaçışlarından (uzaklaşmalarından) başka bir şeyi artırmadı.
Diyanet İşleri : Fakat benim davetim ancak onların kaçışını artırdı.
Abdulbaki Gölpınarlı : Benim çağırmam, ancak onların kaçmasını arttırdı.
Adem Uğur : Fakat benim davetim, ancak kaçmalarını arttırdı.
Ahmed Hulusi : "Benim davetim onların kaçışından başka bir şey arttırmadı. "
Ahmet Tekin : `Benim davetim, sadece onların kaçışlarını artırıyor.`
Ahmet Varol : Ancak benim davetim onların sadece kaçışlarını artırdı.
Ali Bulaç : "Fakat davet etmem, bir kaçıştan başkasını arttırmadı."
Ali Fikri Yavuz : Fakat benim dâvet etmem, onlara ancak (imandan) kaçmağı artırdı.
Bekir Sadak : "Fakat benim cagirmam, sadece benden uzakliklarini artirdi.»
Celal Yıldırım : (5-6) Nûh dedi ki: Rabbim! Şüphesiz ki ben, milletimi gece gündüz (uyarıp sana, senin dinine) davet ettim, ama benim bu davetim ancak onların (nefretine sebep olup) kaçmalarını arttırdı.
Diyanet İşleri (eski) : `Fakat benim çağırmam, sadece benden uzaklıklarını artırdı.`
Diyanet Vakfi : Fakat benim davetim, ancak kaçmalarını arttırdı.
Edip Yüksel : `Ne var ki, çağrım onların kaçışını arttırmaktan başka şeye yaramadı.`
Elmalılı Hamdi Yazır : Fakat benim çağırmam onlara firardan başka bir şey artırmadı
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : Fakat benim çağırmam, sadece onların kaçmalarını artırdı.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : «Fakat benim çağırmam, onların sadece kaçmalarını artırdı.»
Fizilal-il Kuran : Fakat benim çağırmam, sadece benden uzaklıklarını artırdı.»
Gültekin Onan : "Fakat davet etmem, bir kaçıştan başkasını arttırmadı."
Hasan Basri Çantay : «Fakat benim da`vetim (îmandan) kaçma (ların) dan başka (bir şey`i) artırmadı».
Hayrat Neşriyat : `Fakat benim da`vetim onlara, (hakka yönelmekten) kaçma(ların)dan başka bir şeyi artırmadı.`
İbni Kesir : Ne var ki benim davetim; sadece benden uzaklaşmalarını artırdı.
Muhammed Esed : ama bu çağrım onları yalnızca (Senden) daha da uzaklaştırdı.
Ömer Nasuhi Bilmen : (5-6) Dedi ki: «Yarabbi! Ben kavmimi hakikaten gece ve gündüz dâvet ettim. Benim dâvetim, onlar için firardan başka bir şey arttırmadı.»
Ömer Öngüt : "Fakat benim dâvetim onların ancak kaçmalarını artırdı. "
Şaban Piriş : Çağrım onların kaçmasından başka bir şeye yaramadı.
Suat Yıldırım : (5-6) "Ya Rabbî, dedi Nûh, ben milletimi gece gündüz dine dâvet ettim. Ama benim dâvetim, onların sadece daha çok uzaklaşmalarına yol açtı."
Süleyman Ateş : "Benim da`vetim, onlara kaçışlarını artırmaktan başka bir katkıda bulunmadı."
Tefhim-ul Kuran : «Fakat benim davet etmem, bir kaçıştan başkasını arttırmadı.»
Ümit Şimşek : `Fakat ben çağırdıkça onlar daha da çok kaçtılar.
Yaşar Nuri Öztürk : "Fakat çağrım, onların kaçışlarını artırmaktan başka bir işe yaramadı."
1. fe : fakat
2. lem yezid-hum : onlara arttırmadı
3. duâî : davetim
4. illâ : den başka
5. firâran : firar, kaçış, uzaklaşma
İmam İskender Ali Mihr : Fakat benim davetim, (benden) kaçışlarından (uzaklaşmalarından) başka bir şeyi artırmadı.
Diyanet İşleri : Fakat benim davetim ancak onların kaçışını artırdı.
Abdulbaki Gölpınarlı : Benim çağırmam, ancak onların kaçmasını arttırdı.
Adem Uğur : Fakat benim davetim, ancak kaçmalarını arttırdı.
Ahmed Hulusi : "Benim davetim onların kaçışından başka bir şey arttırmadı. "
Ahmet Tekin : `Benim davetim, sadece onların kaçışlarını artırıyor.`
Ahmet Varol : Ancak benim davetim onların sadece kaçışlarını artırdı.
Ali Bulaç : "Fakat davet etmem, bir kaçıştan başkasını arttırmadı."
Ali Fikri Yavuz : Fakat benim dâvet etmem, onlara ancak (imandan) kaçmağı artırdı.
Bekir Sadak : "Fakat benim cagirmam, sadece benden uzakliklarini artirdi.»
Celal Yıldırım : (5-6) Nûh dedi ki: Rabbim! Şüphesiz ki ben, milletimi gece gündüz (uyarıp sana, senin dinine) davet ettim, ama benim bu davetim ancak onların (nefretine sebep olup) kaçmalarını arttırdı.
Diyanet İşleri (eski) : `Fakat benim çağırmam, sadece benden uzaklıklarını artırdı.`
Diyanet Vakfi : Fakat benim davetim, ancak kaçmalarını arttırdı.
Edip Yüksel : `Ne var ki, çağrım onların kaçışını arttırmaktan başka şeye yaramadı.`
Elmalılı Hamdi Yazır : Fakat benim çağırmam onlara firardan başka bir şey artırmadı
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : Fakat benim çağırmam, sadece onların kaçmalarını artırdı.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : «Fakat benim çağırmam, onların sadece kaçmalarını artırdı.»
Fizilal-il Kuran : Fakat benim çağırmam, sadece benden uzaklıklarını artırdı.»
Gültekin Onan : "Fakat davet etmem, bir kaçıştan başkasını arttırmadı."
Hasan Basri Çantay : «Fakat benim da`vetim (îmandan) kaçma (ların) dan başka (bir şey`i) artırmadı».
Hayrat Neşriyat : `Fakat benim da`vetim onlara, (hakka yönelmekten) kaçma(ların)dan başka bir şeyi artırmadı.`
İbni Kesir : Ne var ki benim davetim; sadece benden uzaklaşmalarını artırdı.
Muhammed Esed : ama bu çağrım onları yalnızca (Senden) daha da uzaklaştırdı.
Ömer Nasuhi Bilmen : (5-6) Dedi ki: «Yarabbi! Ben kavmimi hakikaten gece ve gündüz dâvet ettim. Benim dâvetim, onlar için firardan başka bir şey arttırmadı.»
Ömer Öngüt : "Fakat benim dâvetim onların ancak kaçmalarını artırdı. "
Şaban Piriş : Çağrım onların kaçmasından başka bir şeye yaramadı.
Suat Yıldırım : (5-6) "Ya Rabbî, dedi Nûh, ben milletimi gece gündüz dine dâvet ettim. Ama benim dâvetim, onların sadece daha çok uzaklaşmalarına yol açtı."
Süleyman Ateş : "Benim da`vetim, onlara kaçışlarını artırmaktan başka bir katkıda bulunmadı."
Tefhim-ul Kuran : «Fakat benim davet etmem, bir kaçıştan başkasını arttırmadı.»
Ümit Şimşek : `Fakat ben çağırdıkça onlar daha da çok kaçtılar.
Yaşar Nuri Öztürk : "Fakat çağrım, onların kaçışlarını artırmaktan başka bir işe yaramadı."