AlimAllah-Bilim Allah'ın yasasıdır.-Kuran, islam, bilgi paylaşımı üzerine

Orjinalini görmek için tıklayınız: Munafikun Suresi Edip Yuksel
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
63. İKİYÜZLÜLER (MUNAFİKUN) SÛRESİ

Rahman ve Rahim Allah`ın İsmiyle

1- İkiyüzlüler sana geldiklerinde, "Senin ALLAH elçisi olduğuna şehadet ederiz," derler. ALLAH senin kendi elçisi olduğunu bilir ve ALLAH ikiyüzlülerin yalan söylediğine de şehadet eder.*94[1]

[1] 63:1 Adem`den itibaren tüm elçilerin ve inananların dini olan islamın ilk şartı olarak bilinen "Kelime-i şehadet" veya "Kelime-i tevhid" 3:18`de bildirilmiştir. Sünniler bu tanıklığa "Muhammed Allah`ın elçisidir," şıkkını eklemişler. Şiiler ise daha ileri giderek, "Ali Allah`ın hüccetidir," biçiminde bir üçüncü şık daha eklemişlerdir. Bu eklemeci zihniyet 39:45 ayetiyle teşhir edilmiştir. 63:1 ayeti, şehadete eklenen ikinci kısmı bulunduran biricik yerdir. Yüce Allah, nasıl ki "Hadis" ve "Sünnet" kelimelerini, geleceğin bilgisiyle kınamışsa (33:38; 35:43; 45:6), şehadete eklenen kısmı da ikiyüzlülere mal etmektedir. Günümüz ikiyüzlüleri Muhammed`i tanrılaştırdıkları için onun Allah`ın elçisi olduğuna inandıklarını ifade ederken aslında yalan söylemektedirler.

2- Onlar, yeminlerini kalkan yapıp ALLAH`ın yolundan saptırmaktadırlar. Yaptıkları ne kötüdür.

3- Çünkü onlar inandıktan sonra inkar ettiler; bu yüzden kalpleri mühürlendi; onlar anlamazlar.

Paranoyak Karakter

4- Onları gördüğün zaman, görünüşleri hoşuna gider. Konuşurlarsa sözlerini dinlersin. Onlar, dikilip dayanmış kütükler gibidir. Her gürültüyü kendi aleyhlerine sanarlar; onlar gerçek düşmandır; onlardan sakın. ALLAH onları kahretsin; nasıl da çevriliyorlar!

5- Onlara, "Gelin de ALLAH`ın elçisi sizin için bağışlanma dilesin," denildiğinde, başlarını çevirirler; büyüklük taslayarak saptıklarını görürsün.

6- Onlar için bağışlanma dilesen de dilemesen de birdir; ALLAH onları bağışlamıyacaktır. ALLAH yoldan çıkmış topluluğu doğruya ulaştırmaz.

7- Onlar, "ALLAH``ın elçisinin yanında bulunanlara yardım etmeyin ki dağılıp gitsinler," diyenlerdir. Oysa göklerin ve yerin hazineleri ALLAH`a aittir; ama ikiyüzlüler kavrayamazlar.

8- "Kente dönersek, üstün olanlar alçakları çıkaracaktır," diyorlar. Oysa üstünlük ALLAH`a, elçisine ve inananlara aittir. Ne var ki ikiyüzlüler bilmezler.

9- Ey inananlar, paralarınız ve çocuklarınız sizi ALLAH`ı anmaktan alıkoymasın. Böyle davrananlar kaybedenlerdir.

10- Size ölüm gelip de, "Rabbim keşke beni kısa bir süre için ertelesen de, yoksullara yardım ederek erdemlilerden olsam," demeden önce verdiğimiz rızıklardan yardım için veriniz.

11- ALLAH süresi geldiği zaman hiçbir canı ertelemez. ALLAH yaptıklarınızdan Haberdardır.
Referans URL