AlimAllah-Bilim Allah'ın yasasıdır.-Kuran, islam, bilgi paylaşımı üzerine

Orjinalini görmek için tıklayınız: Pedagog
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Pedagog, çocuk eğitim ve terbiyesi ile uğraşan bilim insanına verilen isim, çocuk psikoloğu, mürebbi (bayanlar için mürebbiye). Pedagoglar, toplum tarafından kabul gören normlar doğrultusunda çocuklardaki bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal gelişimlerini inceler, buralarda meydana gelen sapmaların düzeltilmesinde rol alırlar.
2547 Sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 1982 yılından sonra Yükseköğretim Kurumlarına (YÖK) bağlı üniversitelerde pedagoji bölümleri kaldırılmıştır. Şuan da Eğitim Programları ve Öğretim bölümü ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunları pedagog olarak atanmaktadır. Çocuk psikolojisi konusunda uzmanlaşmak için mezuniyetten sonra da eğitimlere devam etmek ve bu alanda çalışmak gerekiyor yeterli bir pedagog olabilmek için. Aynı zamanda alanın etik kurallarına uymak gerekmetedir.
Pedagogların hizmet sahaları genelde şu başlıklar altında toparlanabilir,
Davranış bozuklukları
Öğrenme ve dikkat bozuklukları
Özürlü çocuklar rehabilitasyonu
Düşük ve yüksek IQ üzeri çalışmalar
Anne-çocuk ilişileri
Öğretmenlik ve rehberlik hizmetleri
Çocuk terbiyesine yönelik destek programları
Terapi görüşmeleri
Zeka geriliği ve/veya üstün zeka
Okul başarısızlığı ve uyumsuzluğu,
Yaygın gelişim bozukluklar
Gecikmiş dil ve konuşma
Artikülasyon (sesletim) ve sesbilgisi bozuklukları
Kekemelik
Aile danışmanlığı
Bunların yanı sıra pedagoglar, çocuk mahkemelerinde bilirkişi, çocuk ıslahevlerinde gözlemci ve uzman kişi, her dereceli okullarda disiplin kurulu danışmanlığı, kreş ve çocuk yuvalarının açılmasında bilirkişi, sağlık kurumları, hastane ve çocuk kliniklerinde uzman olarak da görev yapmaktadırlar.
Referans URL