AlimAllah-Bilim Allah'ın yasasıdır.-Kuran, islam, bilgi paylaşımı üzerine

Orjinalini görmek için tıklayınız: Araf Suresi 104
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
e kâle mûsâ yâ fir’avnu innî resûlun min rabbil âlemîn(âlemîne).

1. ve kâle : ve dedi
2. mûsâ : Musa (as)
3. yâ fir`avnu : ey firavun
4. innî : muhakkak ki ben
5. resûlun : bir resûl
6. min rabbi el âlemîn : âlemlerin Rabbinden
İmam İskender Ali Mihr : Ve Musa (A.S): “Ey firavun! Muhakkak ki; ben bir resûlüm, âlemlerin Rabbinden (O`nun tarafından görevlendirilmiş).” dedi.
Diyanet İşleri : Mûsâ dedi ki: “Ey Firavun! Şüphesiz ki ben âlemlerin Rabbi tarafından gönderilmiş bir peygamberim.”
Abdulbaki Gölpınarlı : Mûsâ dedi ki: Ey Firavun, şüphe yok ki ben, âlemlerin Rabbinden gelen bir peygamberim.
Adem Uğur : Musa dedi ki: "Ey Firavun! Ben âlemlerin Rabbi tarafından gönderilmiş bir peygamberim.
Ahmed Hulusi : Musa dedi ki: "Ey Firavun! Muhakkak ki ben âlemlerin Rabbinden bir Rasûlüm. "
Ahmet Tekin : Mûsâ:
`Ey Firavun, ben âlemlerin, bütün varlıkların Rabbinden bir elçiyim, Rasulüm` dedi.
Ahmet Varol : Musa şöyle demişti: `Ey Firavun! Ben alemlerin Rabbi tarafından gönderilmiş bir peygamberim.
Ali Bulaç : Musa dedi ki: "Ey Firavun, gerçekten, ben alemlerin Rabbinden (gönderilme) bir elçiyim."
Ali Fikri Yavuz : Mûsa, şöyle dedi: “- Ey Firavun! Ben, âlemlerin Rabbi tarafından (sana) gönderilen bir Peygamberim.
Bekir Sadak : Musa, «Ey Firavun! Ben alemlerin Rabbinin peygamberiyim.
Celal Yıldırım : Musa dedi ki: Ey Fir`avn! Şüphesiz ki ben, âlemlerin Rabbinden (görevlendirilip gönderilen) bir peygamberim.
Diyanet İşleri (eski) : Musa, `Ey Firavun! Ben alemlerin Rabbinin peygamberiyim.
Diyanet Vakfi : Musa dedi ki: «Ey Firavun! Ben âlemlerin Rabbi tarafından gönderilmiş bir peygamberim.
Edip Yüksel : Musa: `Firavun, ben alemlerin Rabbinden bir elçiyim.`
Elmalılı Hamdi Yazır : Musâ, ey Fir`avn! dedi: Bil ki ben rabbül`âlemîn tarafından bir Resulüm
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : Musa: «Ey Firavun, ben alemlerin Rabbi tarafından bir peygamberim.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : Musa: «Ey Firavun! Bil ki ben âlemlerin Rabbi tarafından gönderilmiş bir peygamberim.» dedi.
Fizilal-il Kuran : Musa dedi ki; «Ey Firavun, ben tüm varlıkların Rabbi tarafından gönderilmiş bir peygamberim.»
Gültekin Onan : Musa dedi ki: "Ey Firavun, gerçekten ben alemlerin rabbinden bir elçiyim."
Hasan Basri Çantay : Musa: «Ey Fir`avn, dedi, ben hiç şübhesiz ki âlemlerin Rabbi katından gönderilmiş bir peygamberim».
Hayrat Neşriyat : İşte Mûsâ dedi ki: `Ey Fir`avun! Şübhesiz ki ben, âlemlerin Rabbi tarafından(gönderilmiş) bir peygamberim!`
İbni Kesir : Musa dedi ki: Ey Firavun; ben, alemlerin Rabbından gönderilmiş bir peygamberim.
Muhammed Esed : Musa: "Ey Firavun!" dedi, "gerçek şu ki, ben alemlerin Rabbinden bir elçiyim;
Ömer Nasuhi Bilmen : Ve Mûsa dedi ki: «Ey Fir`avun! Şüphesiz ki ben Âlemlerin Rabbi tarafından gönderilmiş bir peygamberim.»
Ömer Öngüt : Musa dedi ki: “Ey Firavun! Ben âlemlerin Rabbi tarafından gönderilmiş bir peygamberim. ”
Şaban Piriş : Musa şöyle dedi: -Ey Firavun, ben alemlerin Rabbinden bir elçiyim!
Suat Yıldırım : Mûsâ: "Ey Firavun, dedi, ben âlemlerin Rabbi tarafından gönderilen bir resulüm."
Süleyman Ateş : Mûsâ dedi ki: "Ey Fir`avn, ben âlemlerin Rabbi tarafından gönderilmiş bir elçiyim."
Tefhim-ul Kuran : Musa dedi ki: «Ey Firavun, gerçekten, ben alemlerin Rabbinden (gönderilme) bir peygamberim.»
Ümit Şimşek : Musa `Ey Firavun,` dedi, `ben Âlemlerin Rabbi tarafından gönderilmiş bir elçiyim.
Yaşar Nuri Öztürk : Musa dedi ki: "Ey Firavun! Kuşkun olmasın ki ben, alemlerin Rabbi`nin bir resulüyüm."
Referans URL