AlimAllah-Bilim Allah'ın yasasıdır.-Kuran, islam, bilgi paylaşımı üzerine

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kuranda Ganimetler
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Kuranda ganimetler ile alakali tahmini 9 ayet geçiyor
8:1 - Sana ganimetlerin bölüştürülmesini soruyorlar. De ki, ganimetlerin taksimi Allah`a ve Resulüne aittir. Onun için siz gerçekten mümin kimseler iseniz Allah`tan korkun da biribirinizle aranızı düzeltin. Allah`a ve Resulü`ne itaat edin.

8:41 - Şunu da biliniz ki, ganimet olarak aldığınız her hangi bir şeyden beşte biri mutlaka Allah içindir. O da peygambere ve ona yakınlığı olanlara, yetimlere, miskinlere ve yolda kalmışlara aittir. Eğer siz Allah`a iman etmiş, hak ile batılın ayrıldığı o gün, iki ordunun karşı karşıya geldiği o (Bedir) günü kulumuza indirdiğimiz âyetlere iman getirmiş iseniz bunu böyle biliniz. Ve biliniz ki, Allah, herşeye kâdirdir.

8:69 - Artık elde ettiğiniz ganimetten helâl ve hoş olarak yiyin ve Allah`a karşı gelmekten sakının. Muhakkak ki, Allah bağışlayıcıdır ve merhamet edicidir.

48:19 - Allah onları elde edecekleri birçok ganimetlerle de mükâfatlandırdı. Allah çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.

48:21 - Bundan başka sizin güç yetiremediğiniz, ama Allah`ın sizin için kuşattığı ganimetler de vardır. Allah herşeye kâdirdir.

59:6 - Allah`ın, onlardan peygamberine verdiği ganimetlere gelince siz onun üzerine ne at, ne de deve sürmediniz. Fakat Allah peygamberini, dilediği kimselerin üzerine salar. Allah her şeye kadirdir.

59:7 - Allah`ın o kent halkından, Resulüne verdiği ganimetler, Allah`a, Resul`e, ona akrabalığı bulunanlara, yetimlere, yoksullara, yolcuya aittir. Ta ki içinizden yalnız zenginler arasında dolaşan bir şey olmasın. Peygamber size ne verdiyse onu alın. Size neyi yasakladıysa ondan sakının ve Allah`tan korkun. Çünkü Allah`ın azabı şiddetlidir.

59:8 - Bir de göç eden fakirlere aittir ki yurtlarından ve mallarından çıkarılmışlardır, Allah`ın lütuf ve rızasını ararlar; Allah`a ve Resulüne yardım ederler. İşte doğru olanlar onlardır.

60:11 - Eğer eşlerinizden biri, sizden kâfirlere kaçar da siz de savaşta galip durumda olursanız, eşleri gitmiş olanlara ganimetten, harcadıkları kadar verin. İnandığınız Allah`a karşı gelmekten sakının.
Referans URL