|
Araf Suresi 14
Kâle enzırnî ilâ yevmi yub`asûn(yub`asûne).
1. kâle : dedi
2. enzır-nî : beni beklet, bana mühlet ver, bana izin ver
3. ilâ : ...e kadar
4. yevmi : gün
5. yub`asûne : diriltilirler
İmam İskender Ali Mihr : (Şeytan): Beas gününe (dirileceğimiz güne, kıyâmet gününe) kadar bana izin (mühlet) ver. dedi.
Diyanet İşleri : Şeytan dedi ki: (Öyle ise) bana insanların tekrar diriltilecekleri güne kadar süre ver.
Abdulbaki Gölpınarlı : İblis, bana, tekrar dirilecekleri, kalkacakları güne kadar mühlet ver dedi.
Adem Uğur : İblis: Bana, (insanların) tekrar dirilecekleri güne kadar mühlet ver, dedi.
Ahmed Hulusi : "(İnsanların ölüm sonrasında) Bâ`s olacakları güne kadar bana mühlet ver" dedi.
Ahmet Tekin : İblis:
`İnsanların tekrar diriltilecekleri güne kadar, bana mühlet ver, öyleyse` dedi.
Ahmet Varol : (İblis): `Onların yeniden diriltilecekleri güne kadar bana mühlet ver` dedi.
Ali Bulaç : O da: "(İnsanların) dirilecekleri güne kadar beni gözle(yip ertele.)" dedi.
Ali Fikri Yavuz : İblis: -Bana kıyamete kadar ömür ve mühlet ver, dedi.
Bekir Sadak : N/A
Celal Yıldırım : İblîs, «kabirlerden dirilip kalkılacağı güne kadar bana mühlet ver» dedi.
Diyanet İşleri (eski) : Ona, `İnsanların tekrar dirilecekleri güne kadar beni ertele` dedi.
Diyanet Vakfi : İblis: Bana, (insanların) tekrar dirilecekleri güne kadar mühlet ver, dedi.
Edip Yüksel : `Dirilecekleri güne kadar bana süre tanı,` dedi.
Elmalılı Hamdi Yazır : Bana, dedi: ba`solunacakları güne kadar mühlet ver
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : İblis: «Dirilip kaldırılacakları güne kadar bana mühlet ver!» dedi.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : (İblis) dedi: «(Bari) bana (insanların) tekrar diriltilecekleri güne kadar süre ver.»
Fizilal-il Kuran : İblis, «Bana insanların tekrar dirilecekleri güne kadar mühlet ver» dedi.
Gültekin Onan : O da: "(İnsanların) dirilecekleri güne kadar beni gözle(yip ertele)" dedi.
Hasan Basri Çantay : (İblîs) dedi: «Bana (halkın) dirilib kaldırılacakları güne kadar mühlet ver.
Hayrat Neşriyat : (İblis) dedi: `Bana (insanların) diriltilecekleri güne kadar mühlet ver!`
İbni Kesir : Dedi ki: Bana, onların tekrar dirilecekleri güne kadar mühlet ver.
Muhammed Esed : (İblis): "Bana, herkesin ölümden kaldırılacağı Güne kadar zaman ver" dedi.
Ömer Nasuhi Bilmen : Dedi ki: «Bana ba`s olunacakları güne kadar mühlet ver.»
Ömer Öngüt : İblis: Bana insanların tekrar diriltilecekleri güne kadar mühlet ver! dedi.
Şaban Piriş : İblis: -Onların yeniden diriltilecekleri güne kadar bana mühlet ver, dedi.
Suat Yıldırım : "Bana, onların diriltilecekleri kıyamet gününe kadar mühlet verir misin?" dedi.
Süleyman Ateş : (İblis) dedi: "(Bari) bana (insanların) tekrar dirilecekleri güne kadar süre ver."
Tefhim-ul Kuran : O da: «(İnsanların) dirilecekleri güne kadar beni gözle(yip ertele.)» dedi.
Ümit Şimşek : İblis, `Öyleyse onların diriltileceği güne kadar bana mühlet ver` dedi.
Yaşar Nuri Öztürk : Dedi: "İnsanların diriltileceği güne kadar bana süre ver."
|