Aşağıdaki Hatalar Oluştu:
Warning [2] Use of undefined constant SAPI_NAME - assumed 'SAPI_NAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3379 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3379 errorHandler->error
/showthread.php 116 build_archive_link
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/inc/functions.php 3315 build_forum_breadcrumb
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 357 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 357 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 364 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 364 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit



   
Ana Sayfa Portal Gelişmiş Arama Üye Listesi Takvim Yardım Belgeleri
Tarih: 26.04.2024, Saat: 19:31 Hoşgeldin, Ziyaretçi: (Giriş YapÜye Ol)
Hızlı Arama:
Yeni Yorum Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hud Suresi 2
29.01.2013, 05:32
Yorum: #1
Hud Suresi 2
Ellâ ta’budû illallâh(illallâhe), innenî lekum minhu nezîrun ve beşîr(beşîrun).

1. ellâ (en lâ) ta`budû : kul olmamanız
2. illâ allâhe : Allah`tan başkası
3. inne-nî : muhakkak ben
4. lekum : size, sizin için
5. min-hu : ondan
6. nezîrun : bir uyarıcı
7. ve beşîrun : ve bir müjdeleyici
İmam İskender Ali Mihr : (Bu kitap), Allah`tan başkasına kul olmamanız içindir. Muhakkak ki ben, O`ndan (O`nun tarafından) sizin için bir uyarıcı ve müjdeciyim.
Diyanet İşleri : (1-2) Elif Lâm Râ. Bu Kur’an; âyetleri, hüküm ve hikmet sahibi (bulunan ve her şeyden) hakkıyla haberdar olan Allah tarafından muhkem (eksiksiz, sağlam ve açık) kılınmış, sonra da Allah’tan başkasına kulluk etmeyesiniz diye ayrı ayrı açıklanmış bir kitaptır. (De kiSmile “Şüphesiz ben size O’nun tarafından gönderilmiş bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim.”
Abdulbaki Gölpınarlı : Emreder ki ancak Allah`a kulluk edin; şüphe yok ki ben, onun tarafından sizi korkutmak ve size müjde vermek için gelmişim.
Adem Uğur : (De ki: Bu Kitap) "Allah`tan başkasına ibadet etmemeniz için (indirildi). Şüphesiz ki ben, onun tarafından size (gönderilmiş) bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim.
Ahmed Hulusi : Yalnızca Allâh`a kulluk etmekte olduğunuzun farkındalığına erin, diye (bu BİLGİ inzâl olundu). "Muhakkak ki ben, size `HÛ`dan bir uyarıcı ve bir müjdeleyiciyim. "
Ahmet Tekin : `Ancak, Allah’ı ilâh tanımanız, candan müslümanlar olarak Allah’a bağlanmanız, saygıyla Allah’a kulluk ve ibadet etmeniz için indirilmiştir. Ben de size Allah tarafından vazifelendirilmiş sorumluluk, hesap ve cezayı hatırlatan bir uyarıcı ve rahmetini, merhametini, ihsanını, sevgisini açıklayan müjdeleyiciyim.`
Ahmet Varol : Öyle ki, Allah`tan başkasına kulluk etmeyin. Ben size O`nun tarafından bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim.
Ali Bulaç : Öyle ki, Allah`tan başkasına ibadet etmeyin. Gerçekten ben, sizi O`nun tarafından uyaran ve müjdeleyenim;
Ali Fikri Yavuz : Öyle ki, Allah’dan başkasına ibadet etmeyin. Ben, size, onun tarafından, cennetle müjdeleyen ve cehennemle korkutan, mürsel bir Peygamberim.
Bekir Sadak : (1-2) Elif, Lam, Ra. Bu Kitap, hakim ve haberdar olan Allah tarafindan, Allah`tan baskasina kulluk etmeyesiniz diye ayetleri kesin kilinmis, sonra da uzun uzadiya aciklanmis bir Kitap`dir. Ben size, O`nun tarafindan gonderilmis bir uyarici ve mujdeciyim. Rabbinizden magfiret dileyin ve O`na tevbe edin ki, belli bir sureye kadar sizi guzelce gecindirsin ve her fazilet sahibine faziletinin karsÙlÙgÙnÙ versin. Eger yuz cevirirseniz o zaman ben dogrusu hakkÙnÙzda buyuk gunun azabÙndan korkarÙm.
Celal Yıldırım : Öyle ki, Allah`tan başkasına ibâdet etmiyesiniz. Ben de şüphesiz O`ndan (gönderilen) bir uyarıcı ve müjdeciyim.
Diyanet İşleri (eski) : (1-3) /--. Elif, Lam, Ra. Bu Kitap, hakim ve haberdar olan Allah tarafından, Allah`tan başkasına kulluk etmeyesiniz diye ayetleri kesin kılınmış, sonra da uzun uzadıya açıklanmış bir Kitap`dır. Ben size, O`nun tarafından gönderilmiş bir uyarıcı ve müjdeciyim. Rabbinizden mağfiret dileyin ve O`na tevbe edin ki, belli bir süreye kadar sizi güzelce geçindirsin ve her fazilet sahibine faziletinin karşılığını versin. Eğer yüz çevirirseniz o zaman ben doğrusu hakkınızda büyük günün azabından korkarım.
Diyanet Vakfi : (De ki: Bu Kitap) «Allah`tan başkasına ibadet etmemeniz için (indirildi). Şüphesiz ki ben, onun tarafından size (gönderilmiş) bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim.
Edip Yüksel : Ki ALLAH`tan başkasına tapmayasınız. Kuşkusuz ben, O`ndan size bir uyarıcı ve bir müjdeciyim.
Elmalılı Hamdi Yazır : Şöyle ki Allahdan başkasına kul olmayın, ben size onun tarafından tebşir ve inzar için gönderilmiş bir Peygamberim
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : şöyle ki, Allah`tan başkasına kul olmayın! Ben size O`nun tarafından müjdelemek ve uyarmak için gönderilmiş bir peygamberim!
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : (Şöyle kiSmile Allah`dan başkasına kulluk etmeyin. Ben size O`nun tarafından müjde vermek ve uyarmak için gönderilmiş gerçek bir peygamberim.
Fizilal-il Kuran : (İçeriğinin özü şudur): Allah`dan başkasına kulluk sunmayınız. Ben, O`nun size gönderdiği bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim.
Gültekin Onan : Öyle ki, Tanrı`dan başkasına ibadet etmeyin. Gerçekten ben, sizi O`nun tarafından uyaran ve müjdeleyenim;
Hasan Basri Çantay : Tâki Allahdan başkasına ibâdet etmeyin. Şübhesiz, ben sizi Onun tarafından (eğri yolun akıbetinden) korkutan, (mü`minlere) müjde veren (bir peygamber) im.
Hayrat Neşriyat : Tâ ki Allah’dan başkasına ibâdet etmeyesiniz! (Ey Resûlüm! De kiSmile `Şübhesiz ki ben, size O’nun tarafından (gönderilmiş) bir korkutucu ve bir müjdeleyiciyim.`
İbni Kesir : Allah`tan başkasına kulluk etmeyesiniz diye. Muhakkak ki ben, size O`nun katından gönderilmiş bir uyarıcı ve müjdeciyim.
Muhammed Esed : ki, Allahtan başkasına kulluk etmeyesiniz. (Ey Peygamber, de kiSmile "Bakın ben size Onun tarafından bir uyarıcı ve müjdeleyici (olarak) görevlendirildim:
Ömer Nasuhi Bilmen : Şunun içindir ki, Allah Teâlâ`dan başkasına ubûdiyette bulunmayın. «Şüphe yok ki, ben sizin için O`nun tarafından bir nezîr ve beşîrim.»
Ömer Öngüt : “Allah`tan başkasına ibadet etmeyesiniz. ” diye. Şüphesiz ki ben size O`nun tarafından gönderilmiş bir uyarıcı ve müjdeciyim.
Şaban Piriş : (2-3) Ben, Allah’tan başkasına kulluk etmeyesiniz, Rabbinize bağışlanma dileyip, kendisine yönelesiniz diye vakti belirlenmiş bir süreye kadar güzel bir geçimlikle sizi geçindirmesi ve her fazilet sahibine değerini vermesi için O’ndan size bir uyarıcı ve müjdeciyim. Şayet yüz çevirirseniz, başınıza gelecek büyük günün azabından korkarım.
Suat Yıldırım : Bundan maksat, Allah’tan başkasına ibadet etmemenizdir. Gerçek şu ki: Ben sizi cennetle müjdelemek ve cehennemle uyarmak için O’nun tarafından gönderilmiş bulunuyorum.
Süleyman Ateş : Tâ ki Allah`tan başkasına tapmayasınız. Ben de, O`ndan size (gönderilmiş) bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim.
Tefhim-ul Kuran : Öyle ki, Allah`tan başkasına ibadet etmeyin. Gerçekten ben, sizi onun tarafından uyarıp korkutan ve müjdeleyenim;
Ümit Şimşek : Tâ ki Allah`tan başkasına kulluk etmeyesiniz. Ben de Onun tarafından size bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim.
Yaşar Nuri Öztürk : Ki başkasına değil, yalnız Allah`a ibadet edesiniz! Kuşkusuz, ben size O`ndan gelen bir uyarıcı ve müjdeciyim.
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla
Yeni Yorum Gönder 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  nato genel sekreterinin görev süresi kaç yıldır? admin 0 1,532 11.09.2015 04:27
Son Yorum: admin
  Fatir Suresi 36 alimallah 0 1,933 26.10.2013 22:26
Son Yorum: alimallah
  Ahzap Suresi 4 alimallah 0 1,329 19.10.2013 22:12
Son Yorum: alimallah
  Ahzap Suresi 2 alimallah 0 1,291 19.10.2013 22:11
Son Yorum: alimallah
  Ahzap Suresi 3 alimallah 0 1,311 19.10.2013 22:11
Son Yorum: alimallah

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Sitemizde bulunan materyallerin 'Allah' (C.C), rızası için çoğaltılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Ayrıca sitede bulunan konularda, yorum yapan şahısların, yapmış oldukları yorumlar sadece şahsi bir yorum olduğu bilinmelidir.