|
İstidrac Veya Seytanin Evliyalari
HACER AYDIN: Merhaba Edip bey. Altta bana gelmiş bir mail Fatih Çarşambadan bir cübbeli arkadaşın bana yazdıkları
Nasıl da cennetin anahtarını kendilerindeymiş gibi görüyorlar
Bizlere cehenneme gideceğiz diye acıyorlar üzülüyorlar Benim adıma perişan olmuş melek efendi
REGAİP ENERJİ: fazla yazma güzel kardeşim vebali var de düşün sorumlu olacağım de yazdıklarımdan de lütfen üzme bu fakiri bukadar senin adına üzülmekten perişan oldum çünkü hem kendine hem başkalarına zarar veriyorsun isticraç içerisindesin kapalı olma kaçma
müslümansınız kardeşim dua edin ki
isticraç mevzunu imam rabbaninin dilinden bir dinlemek istemezmisiniz. Kapris değil benimkisi adınıza çok üzüldüğümden kaynaklanıyor. kitap yazıyorsunuz insanlar o kitaplarınızı alıyor yazık
bide parayla satıyorsunuzdur o kitapları yazık
paralarıyla zehirleniyorlar
sunum yapıyorsunuz yazıyorsunuz çalışıyorsunuz acaba zehirliyormusunuz gıdalandırıyormusunuz
yazık çok üzülüyorum be kardeşim adınıza keşke vaktiniz olsada uzun uzadıya sohbet etsek sizinlede bu güzel yetenekli atik akıllı ve zekalı ve girişken halinizi Hakikaten Allah adına kullanabilseniz çok isterdim ama inanın bu fakir sizin cehenneme gitmenizden çok korkuyor keşke konuşabilsek sizinle uzun uzadıya
keşke bu isticraçlı halinizden sizi çekip alacak olan sebep ben olabilsem çok isterdim
şimdi siz bufakire gülüp geçecek kadarda bele içerisindesinizdir
yazık Rabbim hacerin bu güzel etkin halini Tamamrn rızana ilhak eyle sana ulaşacak en yakın yolu ona nasip eyle amin
EDIP: Hacer kardeşim, bu adamla görüşmeye gidersen onunla yüz yüze rahat tartışabilir misin? Hani cüppelilerin çarşaflılara pek saygısı yoktur
Çarşafsız gitsen seni şeytan olarak görebilir ve seni kafasında sürekli bir dişi tavşan hayal edebilir
Yani sağlıklı entelektüel bir tartışma ortamı oluşmaz
Eğer rahat hissetmezsen seninle birlikte bir arkadaşın gelmesine razı olur musun?
Bu kişi maalesef ezberci
İsticraç deyip duruyor ama o kelimeyi bile bilmiyor
DeReCe kökünden türeyen istiFAL babındaki bu kelime Türkçe alfabede İstidraç diye yazılır, isticraç diye değil..
İstidraçın tarifi kısaca şu: Olağanüstü hal, peygamber gösterirse mucize, şeyhler gösterirse keramet, müritler gösterirse feraset, fasıklar gösterirse istidraç
Yani hiçbir anlamı olmayan, palavradan, zıvanadan, hikayeden bir şey
Zira kendi başına ne peygamberi, ne sahtekar şeyhi, ne beynini tekkeye hibe etmiş olan müridi, ne de fasığı (günahkarı) ayırt ediyor. Senin daha önceki mukallitçe kabulüne veya önyargına göre değişiyor. Yani İSDİTRAC denilen hikaye kısaca şu:
Peygamber diye bana belletilen kişiler bu X işini yaparsa olağanüstü, harika bir şey.
Çocukluktan beri bana evliya ve şeyh diye ezberletilen kişiler bu X işini yaparsa çok iyi.
Şeyhlere teslim olan müritleri bu X işini yaparsa iyi.
Şeyhleri sahtekar ve müritleri akıllarına ihanet eden beyinsizler diye eleştiren fasıklar bu X işini yaparsa çok kötü!
Yani daha önceki önyargıya göre değişen saçma sapan bir nane
Aslında keramet, firaset, istidrac diye anlattıkları şeyler şeytanın mucizelere karşı alternatif olarak uydurduğu palavralardan ibarettir. Budistlerden Hristiyanlara, Mormonlardan Hindulara kadar her dindar veya hurafeci kişi, yani kafalarına sokulan dogma virüsleriyle dedüksiyon ve indüksiyon hataları işleyip duran cahiller, bu tür hikâyelere, illüzyonlara, halüsinasyonlara, acayip ve garaip olaylara tanık olabildiği için kategoriler ve yaftalar üretmişler. Bu yaftaları yapıştırma yetkisi şeyhlerde olduğu için sonunda bu hurafelerin kendileri tarafından afyon gibi kullanılmasını garanti altına almış bulunuyorlar
Hristiyanlarda da benzeri yöntem var
Sen beynini bir Katolik kilisesinin kapısında terk etmişsen, papaza bir menkibe veya keramet anlatıp sorsan, Muhammedi şeyhlerin gösterdiği iddia edilen kerametleri istidrac olarak yorumlayıp çöpe atacaktır. Aynısının tıpkısını da bizim şeyh Katoliklerin evliya kerameti diye yaftaladıkları şeyh için yapacak ve kerametlerin istidraç olduğunu söyleyecektir. O kadar. Sadece bu dört yaftadan birisini seçip yapıştırmaları yetiyor J Beynini tarikata girmeden şeyhinin cebine, cübbesine veya şalvarına terk eden müritler ise niye? kelimesini unuttukları için hiçbir itirazda bulunamayacaklardır.
Dilersen görüşmeden önce ona şuradaki bazı makaleleri okumasını iste:
[url]http://19.org/tr/category/makaleler/tarikat/[/url]
Eğer okuma özürlüyse o zaman sadece şu makaleyi okusa iyi bir hazırlık olabilir:
[url]http://19.org/tr/804/cuppeli/[/url]
|