Aşağıdaki Hatalar Oluştu:
Warning [2] Use of undefined constant SAPI_NAME - assumed 'SAPI_NAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3379 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3379 errorHandler->error
/showthread.php 116 build_archive_link
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/inc/functions.php 3315 build_forum_breadcrumb
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 357 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 357 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 364 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 364 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit



   
Ana Sayfa Portal Gelişmiş Arama Üye Listesi Takvim Yardım Belgeleri
Tarih: 19.04.2024, Saat: 12:52 Hoşgeldin, Ziyaretçi: (Giriş YapÜye Ol)
Hızlı Arama:
Yeni Yorum Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuranda Tevekkul
24.10.2012, 14:49
Yorum: #1
Kuranda Tevekkul
Kuranda tevekkül ile alakali tahmini 43 ayet geçiyor
3:122 - O zaman içinizden iki takım bozulmaya yüz tutmuştu. Halbuki Allah onların yardımcısı idi. İnananlar, yalnız Allah`a dayanıp güvensinler.

3:159 - Sen (o zaman), sırf Allah`ın rahmetiyle onlara karşı yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın, onlar senin etrafından dağılıp giderlerdi. Artık onları sen bağışla, onlar için Allah`dan mağfiret dile. (Yapacağın) işlerde onlara da danış, bir kere de azmettin mi, artık Allah`a dayan. Muhakkak ki Allah kendine dayanıp güvenenleri sever.

3:160 - Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur. Eğer sizi yardımsız bırakırsa, artık ondan sonra size kim yardım edebilir? Müminler ancak Allah`a güvenip dayansınlar.

3:173 - İnsanlar onlara: "Düşmanlarınız size karşı ordu topladı, onlardan korkun." dediklerinde, bu, onların imanını artırdı ve şöyle dediler: "Allah bize yeter. O ne güzel vekildir".

4:81 - Sana "Peki" derler, fakat senin yanından çıktıklarında, içlerinden birtakımı, geceleyin (gündüz) söylemiş olduklarının tersini kurarlar. Allah onların geceleyin tasarladıklarını yazıyor. Sen onlara aldırma. Allah`a güven. Vekil olarak Allah yeter.

4:132 - Göklerde ve yerde ne varsa hepsi Allah`ındır. Vekil olarak Allah yeter.

4:171 - Ey kitab ehli! Dininizde taşkınlık etmeyin ve Allah hakkında ancak doğru olanı söyleyin! Meryem oğlu İsa Mesih, sadece Allah`ın elçisi, Meryem`e atmış olduğu kelimesi ve O`ndan bir ruhtur. Allah`a ve peygamberlerine inanın (Allah) üçtür demeyin. Kendi yararınız için buna son verin. Muhakkak ki Allah tek bir ilâhtır. O, çocuk sahibi olmaktan yüce (münezzeh)dir. Göklerdeki ve yerdekilerin hepsi O`nundur. Vekil olarak Allah yeter.

5:11 - Ey iman edenler! Allah`ın size olan nimetini hatırlayın. Hani bir topluluk size el uzatmaya (tecavüze) yeltenmişti de, O (Allah) onların ellerini sizden çekmişti. Allah`tan korkun. Müminler yalnız Allah`a dayansınlar.

5:23 - Allah`tan korkan ve Allah`ın kendilerine nimet verdiği iki adam şöyle dedi: "Onların üzerlerine kapıdan girin. Oradan girerseniz muhakkak galip gelirsiniz. Eğer layıkıyla inanıyorsanız yalnız Allah`a dayanın.

7:89 - (Andolsun ki), Allah bizi ondan (kâfirlikten) kurtardıktan sonra tekrar sizin dininize dönersek, Allah`a karşı iftira etmiş oluruz. Rabbimiz Allah`ın dilemesi hali müstesna geri dönmemiz bizim için olacak şey değildir. Rabbimizin ilmi her şeyi kuşatmıştır. Biz sadece Allah`a dayanırız. Ey Rabbimiz! Bizimle kavmimiz arasında adaletle hükmet. Çünkü sen hükmedenlerin en hayırlısısın.

8:2 - Gerçek müminler ancak o müminlerdir ki, Allah anıldığı zaman yürekleri ürperir, âyetleri okunduğu zaman imanlarını arttırır. Ve bunlar yalnızca Rablerine tevekkül ederler.

8:49 - O sırada münafıklar ve kalblerinde hastalık bulunanlar, (müslümanlar hakkında) "şu adamları dinleri aldattı" diyorlardı. Oysa her kim Allah`a tevekkül ederse bilsin ki, Allah galiptir, güçlüdür ve hikmet sahibidir.

8:61 - Eğer onlar barıştan yana olurlarsa, sen de barıştan yana ol! Ve Allah`a güven. Çünkü işiten ve bilen O`dur.

9:51 - De ki: "Hiçbir zaman bize Allah`ın bizim için takdir ettiğinden başkası dokunmaz. O bizim mevlamızdır. Müminler yalnızca Allah`a tevekkül etsinler."

9:129 - Eğer aldırmazlarsa onlara de ki: Bana Allah yeter. O`ndan başka ilâh yoktur. Ben O`na dayanmaktayım ve O, o büyük Arş`ın Rabbidir.

10:71 - Bir de onlara Nuh`un kıssasını oku: Hani o bir zamanlar kavmine demişti ki: "Ey kavmim, eğer benim aranızda duruşum ve Allah`ın âyetleriyle öğüt verişim size ağır geliyorsa, şunu bilin ki, ben yalnızca Allah`a dayanmışımdır, artık siz ve ortaklarınız her ne yapacaksanız toplanıp bütün gücünüzle karar veriniz. Sonra bu işiniz size dert olmasın. Sonra bana ne yapacaksanız yapın, bana mühlet de vermeyin".

10:84 - Musa dedi ki: "Ey kavmim! Siz gerçekten Allah`a iman ettinizse, O`na samimiyetle teslim olan müslümanlardan oldunuzsa artık O`na güvenin!"

10:85 - Onlar da: "Biz Allah`a güvendik. Ey Rabbimiz, bizi o zalim kavmin fitnesine uğratma!" dediler.

11:56 - "Ben muhakkak ki, hem benim Rabbim, hem de sizin Rabbiniz olan Allah`a dayanmaktayım. Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki, idaresi ve yönetimi O`nun elinde olmasın. Benim Rabbim, hiç şüphe yok ki, doğru yoldadır."

11:88 - Şu`ayb dedi ki: "Ey kavmim! Şayet ben Rabbimden ispat edici bir delil üzerinde bulunuyorsam ve şayet bana, O kendi katından güzel bir rızık ihsan etmişse, söyleyin bakalım ben ne yapmalıyım? Ben size karşı çıkmakla sizi menettiğim şeylere kendim düşmek istemiyorum. Ben sadece gücümün yettiği kadar ıslah etmeye çalışıyorum. Muvaffakiyetim de ancak Allah`ın yardımı ile olacaktır. Ben yalnızca O`na dayandım ve ancak O`na döneceğim."

11:123 - Göklerin ve yerin gaybını bilmek yalnızca Allah`a mahsustur. Her iş O`na döndürülür. Sen yalnızca O`na ibadet et ve yalnızca O`na dayan. Rabbin yaptıklarınızın hiçbirinden gafil değildir.

12:67 - Ve dedi ki: "Ey yavrularım! (şehre) hepiniz bir kapıdan girmeyin de ayrı ayrı kapılardan girin. Gerçi ben ne yapsam, Allah`ın takdirini sizden engelleyemem. Hüküm yalnızca Allah`ındır. Onun için bütün tevekkül edenler O`na tevekkül etmelidirler."

14:11 - Peygamberleri onlara dediler ki: "(Evet) biz ancak sizin gibi bir insanız, ama Allah kullarından dilediğine nimetini lütfeder. Ve Allah`ın izni olmadıkça bizim size bir delil getirmemize imkan yoktur. Müminler ancak Allah`a dayansınlar.

14:12 - Bize yollarımızı göstermişken neden biz Allah`a dayanıp güvenmeyelim? Elbette bize yaptığınız eziyetlere katlanacağız. Tevekkül edenler yalnız Allah`a tevekkül etsinler."

16:42 - O Muhacirler, müşriklerin eziyetlerine sabredenler ve Rablerine tevekkül edenlerdir.

16:99 - Şüphesiz ki iman edip de Rablerine tevekkül edenler üzerinde o şeytanın hiçbir nüfuzu yoktur.

17:2 - Musa`ya da kitap verdik ve beni bırakıp başkasını vekil edinmeyiniz diye onu İsrail oğulları için bir hidayet rehberi kıldık.

17:65 - Doğrusu benim (ihlaslı) kullarım üzerinde senin hiçbir hakimiyetin yoktur. Vekil olarak Rabbin yeter.

25:58 - Sen, ölümsüz ve daima diri olan Allah`a güvenip dayan. O`nu hamd ile tesbih et. Kullarının günahlarından haberdar olarak O yeter.

26:217 - Sen O, mutlak galip ve engin merhamet sahibine güvenip dayan.

27:79 - Ve o halde sen Allah`a güven. Çünkü sen, apaçık hakikatin üzerindesin.

29:59 - Ki onlar, sabretmiş olup yalnız Rablerine güvenip dayanmaktadırlar.

33:3 - Allah`a güven, vekil olarak Allah yeter.

33:48 - Kâfirlere ve münafıklara itaat etme, onların ezalarını bırak (aldırma) da Allah`a tevekkül et. Allah vekil olarak hepsine yeter.

39:38 - Andolsun ki onlara: "O gökleri ve yeri kim yarattı?" diye soracak olsan: "Elbette Allah!" diyeceklerdir. O halde gördünüz ya Allah`tan başka çağırdıklarınızı! Eğer Allah bana bir zarar vermek isterse, onlar O`nun zararını giderebilirler mi? Yahut bana bir rahmet dilerse, onlar O`nun rahmetini tutabilirler mi? De ki: "Allah, bana yeter." Tevekkül edenler, hep O`na dayanırlar.

39:62 - Allah, her şeyin yaratıcısıdır. Her şey üzerine vekil de O`dur.

42:10 - Hakkında ihtilafa düştüğünüz herhangi bir şeyin hükmü Allah`a aittir. İşte benim Rabbim olan Allah budur. Ben yalnız O`na güvendim ve yalnız O`na yöneliyorum.

42:36 - Size verilen herhangi bir şey sadece dünya hayatının geçici bir menfaatidir. Allah katında bulunanlar ise iman edip sadece Rablerine güvenen kimseler için daha hayırlı ve daha kalıcıdır.

60:4 - İbrahim`de ve onunla beraber bulunanlarda sizin için güzel bir misal vardır, onlar kavimlerine demişlerdi ki: "Biz sizden ve sizin Allah`tan başka taptıklarınızdan uzağız. Sizi tanımıyoruz. Siz bir tek Allah`a inanıncaya kadar sizinle bizim aramızda sürekli bir düşmanlık ve nefret belirmiştir." Yalnız İbrahim`in babasına: "Senin için mağfiret dileyeceğim, fakat senin için Allah`tan (gelecek) hiçbir şeyi (önlemeye) gücüm yetmez." demesi hariç. Rabbimiz! Yalnız sana dayandık, sana yöneldik. Dönüşümüz de ancak sanadır.

64:13 - Allah ki O`ndan başka tanrı yoktur. Müminler Allah`a dayansınlar.

65:3 - Ve onu ummadığı yerden rızıklandırır. Kim Allah`a güvenirse O, ona yeter. Allah, emrini yerine getirendir. Allah her şey için bir ölçü koymuştur.

67:29 - De ki: "O çok merhametlidir. O`na inanmış, O`na dayanmışızdır. Yakında kimin apaçık bir sapıklık içinde olduğunu bileceksiniz."

73:9 - O, doğunun ve batının Rabbidir. Ondan başka tanrı yoktur. O halde yalnız O`nu vekil tut.
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla
Yeni Yorum Gönder 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Alkolun Kuranda Etkilerinin Bilimsel İncelenmesi alimallah 0 1,368 27.10.2013 16:22
Son Yorum: alimallah
  Kuranda Affetmek alimallah 0 1,700 15.10.2013 18:24
Son Yorum: alimallah
  Kuranda Firavun alimallah 0 1,138 12.10.2013 13:54
Son Yorum: alimallah
  Kuranda Unutmak Ve Meyveler alimallah 0 1,522 10.10.2013 01:09
Son Yorum: alimallah
  Kuranda Nar Ve Hurmanin Birlikte Kullanilmasi alimallah 0 1,629 10.10.2013 00:56
Son Yorum: alimallah

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Sitemizde bulunan materyallerin 'Allah' (C.C), rızası için çoğaltılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Ayrıca sitede bulunan konularda, yorum yapan şahısların, yapmış oldukları yorumlar sadece şahsi bir yorum olduğu bilinmelidir.