Aşağıdaki Hatalar Oluştu:
Warning [2] Use of undefined constant SAPI_NAME - assumed 'SAPI_NAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3379 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3379 errorHandler->error
/showthread.php 116 build_archive_link
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/inc/functions.php 3315 build_forum_breadcrumb
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 357 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 357 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 364 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 364 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit



   
Ana Sayfa Portal Gelişmiş Arama Üye Listesi Takvim Yardım Belgeleri
Tarih: 18.05.2024, Saat: 21:40 Hoşgeldin, Ziyaretçi: (Giriş YapÜye Ol)
Hızlı Arama:
Yeni Yorum Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muhammed Peygamber Kucuk Birisiyle Evliligi
08.08.2013, 04:19
Yorum: #1
Muhammed Peygamber Kucuk Birisiyle Evliligi
kafirlerin çok üzerine konuşmuş oldukları evliliktir. evlilik olduğuna da dikkat etmek lazımdır zira bu evliliği sapkınca değerlendirenler genelde modern yaşam diyerekten evlilik gibi eşler arasında güven ve bağlılık sağlayan bir yaşamı reddederler. işte kendi sapkın yanılsamalı bakışlarıyla da muhammed peygamberimizi kendileri gibi zannetmektedirler. yalnız burada temel belirsizlikler vardır ki bu belirsizlikler bu söylentinin rivayetlerle aktarılmış olmasından süregelmektedir. zira rivayetlere göre yok 9 yaşında yok 10 yaşında kızla peygamberimiz evlenmektedir. ancak böyle bir şey söz konusu olması bu kafirlerin yorum eklemesinden süregelir zira bu konuda bir ortak fikir beyanı söz konusu değildir.
bakınız ki:
" Peygamberin bu isteği, vahyin başlangıcından on yıl sonradır. Hz. Ayşe vahiy başlangıcından beş altı yıl önce doğmuştur. Dolayısıyla Ayşe’nin Peygamberimizle evlendiği yaşın on yedi-on sekiz olduğu ortaya çıkar.

Bu konu, daha detaylı bir şekilde Mevlana Şibli’ nin “Asr-ı Saadet” kitabında geçer. (İst. 1928. 2/ 997)"

bu adamlar da her yanlış rivayetleri sevdikleri halde mesela bazı ay yarılma mucizesi gibi rivayetleri reddederler. yani hadis usulünün hadisleri kanıtlamada hiç bir zaman yeterli olmayan sistemi gibi bu adamlar da kafalarına göre hadis seçip islama karşı tez öne sürmeye çalışmaktadırlar. şimdi burada incelenmesi gereken bir başka husus da peygamberimizin dönemindeki evliliklerin foksiyonudur. tabii bu fonksiyon günümüzde değişmiştir zira o zamanın aile yapısı şimdiki gibi değildir. evliliğin tek amacı da böyle günümüzdeki aşık olmadan öte bir bağlantı kurmaktır. mesela birisi var yetim ve o kişiyi korumak istiyorsun böylelikle o kişiyle evlenebilirsin.
mesela evliliğin kimsesi olmayanlarla(annesi babası) yapılan bir türü için çok eşlilikten söz edilmektedir.
"edip yüksel çevirisi: yetimler hakkında adaletli davranamamaktan korkuyorsanız uygun gördüğünüz kadınlarla ikişer, üçer, dörder evlenebilirsiniz. onlara eşit davranamamaktan korkuyorsanız bir taneyle veya yeminlerinizin/anlaşmalarınızın hak sahibi olduklari ile yetinin. sapmamanız için en uygunu budur. "
nisa suresi 3 ayetinde görebildiğimiz üzere evliliğe salt günümüzdeki bakış açısından bakılmamaktadır. ayrıca dikkat edecek olursanız tek eşliliği de savunmaktadır bu ayet zira eşler arasında kıskançlık olabilir deniyor. ancak bilindiği gibi erkeklerde aynı zamanda çok eşlilik genleri mevcut imiş. şu haberde görüldüğü üzere profesör olan birisi tek eşlilik doğaya aykırı demektedir:
[url]http://www.ankarahaber.com/haber/Tek-eslilik-mi-cok-eslilik-mi/87102[/url]

ayrıca da kuran`da ergen olmayan birisyle evlenmek yasaktır aslında, aşağıdaki ayette bu dolaylı yasağı görebilirsiniz.

"58. ey müminler! ellerinizin altında bulunan (köle ve cariyeleriniz) ve içinizden henüz ergenlik çağına girmemiş olanlar, sabah namazından önce, öğleyin soyunduğunuz vakit ve yatsı namazından sonra (yanınıza gireceklerinde) sizden üç defa izin istesinler. bunlar, mahrem (kapanmamış) halde bulunabileceğiniz üç vakittir. bu vakitlerin dışında ne sizin için ne de onlar için bir mahzur yoktur. birbirinizin yanına girip çıkabilirsiniz. işte allah âyetleri size böyle açıklar. allah, (her şeyi) bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. "
nur suresi 58 ayetinde görebileceğiniz üzere ergenliğe girmeyenler yatak odasına girememektedir yani dolaylı olarak evlendiğin kişi de ergen olmak zorundadır kuranda böyle bir ayrım söz konusudur. kuranla arap geleneklerini karıştırmamak gerektir.

en doğrusunu allah bilir.
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla
Yeni Yorum Gönder 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  küçük ruminant vebasında gözlenen klinik bulgular nelerdir? admin 0 888 22.11.2014 19:46
Son Yorum: admin
  Muhammed peygamberin ilk diplomatik başarısı nedir? admin 0 1,050 16.11.2014 11:50
Son Yorum: admin
  Yalanci Peygamber İddiasi Ve Kibir alimallah 0 1,007 30.10.2013 22:43
Son Yorum: alimallah
  Muhammed Peygamber alimallah 0 1,022 13.09.2013 20:43
Son Yorum: alimallah
  Kuranda Peygamber Kelimesi alimallah 0 1,020 27.08.2013 21:50
Son Yorum: alimallah

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Sitemizde bulunan materyallerin 'Allah' (C.C), rızası için çoğaltılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Ayrıca sitede bulunan konularda, yorum yapan şahısların, yapmış oldukları yorumlar sadece şahsi bir yorum olduğu bilinmelidir.