Aşağıdaki Hatalar Oluştu:
Warning [2] Use of undefined constant SAPI_NAME - assumed 'SAPI_NAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3379 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3379 errorHandler->error
/showthread.php 116 build_archive_link
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/inc/functions.php 3315 build_forum_breadcrumb
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 357 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 357 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 364 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 364 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit



   
Ana Sayfa Portal Gelişmiş Arama Üye Listesi Takvim Yardım Belgeleri
Tarih: 19.04.2024, Saat: 04:14 Hoşgeldin, Ziyaretçi: (Giriş YapÜye Ol)
Hızlı Arama:
Yeni Yorum Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mulk Suresi 29
02.10.2012, 21:57
Yorum: #1
Mulk Suresi 29
Kul huver rahmânu âmennâ bihî ve aleyhi tevekkelnâ, fe se ta’lemûne men huve fî dalâlin mubîn(mubînin).

1. kul : de
2. huve : o
3. er rahmânu : rahmân olan
4. âmennâ : biz îmân ettik
5. bi-hî : ona
6. ve aleyhi : ve ona
7. tevekkelnâ : biz tevekkül ettik
8. fe : o zaman, artık
9. se-ta`lemûne : yakında bileceksiniz
10. men : kim
11. huve : o
12. fî : içinde, de
13. dalâlin : dalâlet, sapıklık
14. mubînin : açık, açıkça, apaçık
İmam İskender Ali Mihr : De ki: “O, Rahmân`dır, O`na îmân ettik (âmenû olduk) ve O`na tevekkül ettik.” Artık açıkça dalâlette olan kimdir, yakında bileceksiniz.
Diyanet İşleri : De ki: “O, Rahmân’dır. O’na iman ettik, yalnızca O’na tevekkül ettik. Siz, kimin apaçık bir sapıklık içinde olduğunu yakında öğreneceksiniz!”
Abdulbaki Gölpınarlı : De ki: Odur rahman, ona inandık ve ona dayandık; artık yakında bilirsiniz, kimdir apaçık sapıklıkta.
Adem Uğur : De ki: (Sizi imana davet ettiğimiz) O (Allah) çok esirgeyicidir; biz O`na iman etmiş ve sırf O`na güvenip dayanmışızdır. Siz kimin apaçık bir sapıklık içinde olduğunu yakında öğreneceksiniz!
Ahmed Hulusi : De ki: "O, Rahmân`dır; O`na hakikatimiz olarak iman ettik ve O`na tevekkül ettik! Kimin apaçık yanlış düşünce içinde olduğunu yakında bileceksiniz!"
Ahmet Tekin : `Onları da kurtaracak olan, rahmet sahibi, Rahman olan Allah’tır. O’na iman ettik. O’na dayanıp güvendik, işlerimizi O’na havale ettik. Kimin tamamen başına buyruk bir hayat, koyu bir cehalet, dalâlet ve bozuk düzen içinde olduğunu, yakında öğreneceksiniz.` de.
Ahmet Varol : De ki: `O Rahman`dır. Biz O`na iman ettik ve O`na güvendik. Kimin apaçık bir sapıklık içinde olduğunu yakında bileceksiniz.`
Ali Bulaç : De ki: "O (Allah) Rahman olan (esirgeyen koruyan)dır; biz O`na iman ettik ve O`na tevekkül ettik. Artık siz kimin açık bir sapmışlık içinde olduğunu pek yakında bileceksiniz."
Ali Fikri Yavuz : (Ey Rasûlüm, onlara) de ki: “- (Bizi kurtaracak ve bize merhamet edecek) O Rahmân’dır; biz O’na iman ettik ve O’na tevekkül etmekteyiz. Artık yakında siz de bileceksiniz ki, apaçık bir sapıklık içinde olan kimmiş?
Bekir Sadak : De ki: «Bizim inandigimiz ve kendisine guvendigimiz, Rahman olan Allah`tir. Kimin apacik bir sapiklikta oldugunu yakinda bileceksiniz.»
Celal Yıldırım : De ki: (Kurtaracak olan yalnız) O Rahman (olan Allahjdır. Biz O`na imân ettik ve sadece O`na güvenip dayandık. İleride kimin açık bir sapıklık içinde olduğunu bileceksiniz.
Diyanet İşleri (eski) : De ki: `Bizim inandığımız ve kendisine güvendiğimiz, Rahman olan Allah`tır. Kimin apaçık bir sapıklıkta olduğunu yakında bileceksiniz.`
Diyanet Vakfi : De ki: (Sizi imana davet ettiğimiz) O (Allah) çok esirgeyicidir; biz O`na iman etmiş ve sırf O`na güvenip dayanmışızdır. Siz kimin apaçık bir sapıklık içinde olduğunu yakında öğreneceksiniz!
Edip Yüksel : De ki, `O Rahman`dır; biz O`na inandık ve O`na güvendik. Kimin gerçekten tam bir sapıklık içinde olduğunu ileride öğreneceksiniz.`
Elmalılı Hamdi Yazır : De ki: O öyle Rahman, işte biz ona iyman ettik ve ona dayanmaktayız, ileride sizler de bileceksiniz ki o açık bir dalâl içinde bulunan kim?
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : De ki: «O, öyle Rahman`dır, işte biz O`na iman ettik ve O`na dayanmaktayız. İleride sizler de kimin açık bir sapıklık içinde bulunduğunu bileceksiniz!»
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : De ki: «O çok merhametlidir. O`na inanmış, O`na dayanmışızdır. Yakında kimin apaçık bir sapıklık içinde olduğunu bileceksiniz.»
Fizilal-il Kuran : De ki: «O Allah, Rahmandır; biz O`na iman etmiş ve sırf O`na güvenip dayanmışızdır. Siz kimin apaçık sapıklıkta olduğunu yakında öğreneceksiniz.»
Gültekin Onan : De ki: "O (Tanrı) Rahman olandır; biz O`na inandık ve O`na tevekkül ettik. Artık siz kimin açık bir sapmışlık içinde olduğunu pek yakında bileceksiniz."
Hasan Basri Çantay : De ki: «(Sizi kendisine davet etdiğimiz) O (Zât-i ecelle ve a`lâ), rahmeti bütün yaratdıklarına şâmil olan (Allah) dır ki biz Ona îman etdik ve ancak Ona güvenib dayandık. Artık apaçık bir sapıklık içinde bulunan kimmiş? İleride siz de bileceksiniz».
Hayrat Neşriyat : De ki: `O, Rahmândır; O’na îmân ettik ve ancak O’na tevekkül ettik. Artık kimin apaçık bir dalâlet içinde olduğunu yakında bileceksiniz!`
İbni Kesir : De ki: O, Rahman`dır. Biz, O`na inandık ve O`na tevekkül ettik. Kimin apaçık bir sapıklıkta olduğunu yakında bileceksiniz.
Muhammed Esed : De ki: "O, Rahman`dır; biz O`na iman ettik ve O`na güvendik; kimin açık bir sapıklıkta olduğunu zamanı geldiğinde anlayacaksınız."
Ömer Nasuhi Bilmen : De ki: «O Rahmân`dır ki, O`na imân ettik ve O`na tevekkülde bulunduk. Artık yakında bileceksiniz ki o apaçık sapıklıkta bulunan kim imiş?»
Ömer Öngüt : De ki: "O Rahman`dır. Biz O`na inandık ve O`na tevekkül ettik. Kimin apaçık sapıklık içinde olduğunu yakında bileceksiniz!"
Şaban Piriş : De ki: -Bizim kendisine iman ettiğimiz ve güvenip dayandığımız Rahman’dır. Kimin açık bir dalalette olduğunu yakında öğreneceksiniz.
Suat Yıldırım : De ki: "Sizi imana dâvet ettiğimiz İlah, Rahmandır. Biz O’na iman ettik. O’na dayandık. Kimin kesin bir yanlışlık içinde olduğunu yakında öğrenirsiniz."
Süleyman Ateş : De ki: "O, çok merhametlidir. O`na inanmış, O`na dayanmışızdır. Yakında kimin apaçık bir sapıklık içinde olduğunu bileceksiniz."
Tefhim-ul Kuran : De ki: «O (Allah) Rahman olan (bizi esirgeyip koruyan)dır; biz O`na iman ettik ve O`na tevekkül ettik. Artık siz kimin açıkça bir şaşkınlık (ve sapıklık) içinde olduğunu pek yakında bilip öğreneceksiniz.»
Ümit Şimşek : De ki: O Rahmân`dır; Ona inandık ve Ona tevekkül ettik. Kimin apaçık bir sapıklıkta olduğunu yakında siz de öğrenirsiniz.
Yaşar Nuri Öztürk : De ki: "Rahman`dır O, O`na inandık biz ve yalnız O`na güvendik. Yakında bileceksiniz kimmiş apaçık sapıklığın içinde."
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla
Yeni Yorum Gönder 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  nato genel sekreterinin görev süresi kaç yıldır? admin 0 1,532 11.09.2015 04:27
Son Yorum: admin
  Fatir Suresi 36 alimallah 0 1,933 26.10.2013 22:26
Son Yorum: alimallah
  Ahzap Suresi 4 alimallah 0 1,329 19.10.2013 22:12
Son Yorum: alimallah
  Ahzap Suresi 2 alimallah 0 1,291 19.10.2013 22:11
Son Yorum: alimallah
  Ahzap Suresi 3 alimallah 0 1,311 19.10.2013 22:11
Son Yorum: alimallah

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Sitemizde bulunan materyallerin 'Allah' (C.C), rızası için çoğaltılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Ayrıca sitede bulunan konularda, yorum yapan şahısların, yapmış oldukları yorumlar sadece şahsi bir yorum olduğu bilinmelidir.