Aşağıdaki Hatalar Oluştu:
Warning [2] Use of undefined constant SAPI_NAME - assumed 'SAPI_NAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3379 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3379 errorHandler->error
/showthread.php 116 build_archive_link
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/inc/functions.php 3315 build_forum_breadcrumb
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 357 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 357 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 364 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 364 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit



   
Ana Sayfa Portal Gelişmiş Arama Üye Listesi Takvim Yardım Belgeleri
Tarih: 26.04.2024, Saat: 08:48 Hoşgeldin, Ziyaretçi: (Giriş YapÜye Ol)
Hızlı Arama:
Yeni Yorum Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mumin Suresi 16
16.10.2012, 12:32
Yorum: #1
Mumin Suresi 16
Yevme hum bârizûn(bârizûne) lâ yahfâ alâllâhi min hum şey’un, li menil mulkul yevm(yevme), lillâhil vâhidil kahhâr(kahhâri).

1. yevme : gün
2. hum : onlar
3. bârizûne : bariz olurlar, ortaya çıkanlar
4. lâ yahfâ : gizli kalmaz
5. alâ allâhi : Allah`a
6. min : den
7. hum : onlar
8. şey`un : bir şey
9. li men : kim için, kimin
10. el mulku : mülk
11. el yevme : bugün, o gün
12. li allâhi : Allah için, Allah`a ait, Allah`ın
13. el vâhidi : vahid, tek olan
14. el kahhâri : kahhar olan
İmam İskender Ali Mihr : Onların bariz olduğu (ortaya çıktığı) gün onlardan (hiç)bir şey Allah`a gizli kalmaz. O gün mülk kimindir? Tek ve Kahhar olan Allah`ındır.
Diyanet İşleri : O gün onlar ortaya çıkarlar. Onların hiçbir şeyi Allah’a gizli kalmaz. Bugün mülk (hükümranlık) kimindir? Tek olan, her şeyi kudret ve hâkimiyeti altında tutan Allah’ındır
Abdulbaki Gölpınarlı : O kavuşma günü, onlar, kabirlerinden çıkarlar, Allah`a karşı hiçbir şeyleri gizli kalmaz; o gün, saltanat ve tedbîr kimindir, bir ve her şeye üstün Allah`ın.
Adem Uğur : O gün onlar (kabirlerinden) meydana çıkarlar. Onların hiçbir şeyi Allah`a gizli kalmaz. Bugün hükümranlık kimindir? Kahhâr olan tek Allah`ındır.
Ahmed Hulusi : Bu süreçte onlar her yönleriyle ortaya çıkarlar! Onlar hiçbir şeyi Allâh`a gizleyemezler. . . "Yaşanan süreçte (Allâh`a göre `AN` vardır, tek bir süreç) Mülk kiminmiş?". . . "Vahid, Kahhar olan (Tek ve mutlak hükmü zaman mekân kavramsız olarak yerine gelen) Allâh`ındır!"
Ahmet Tekin : Onların kabirlerinden fırlayarak mahşere, Allah’ın huzuruna çıktıkları gün, hiçbir şeyleri Allah’a gizli kalmaz.
`Bugün, mülk, devlet ve hükümranlık kimindir?`
`Tek ve gücüne karşı konulmayan, Kahhar olan Allah’ın.`
Ahmet Varol : O gün onlar ortaya çıkarlar. Onlardan hiçbir şey Allah`a gizli kalmaz. Bugün hükümranlık kimindir? Tek ve mutlak üstünlük sahibi Allah`ındır.
Ali Bulaç : O gün, orta yere çıkarlar. Onlardan hiçbir şey Allah`a karşı gizli kalmaz. (Allah sorarSmile "Bugün mülk kimindir? Bir olan, Kahhar olan Allah`ındır."
Ali Fikri Yavuz : O gün onlar (kabirlerinden dışarı) çıkarlar. Onların hal ve amellerinden hiç bir şey Allah’a gizli kalmaz. (Allah şöyle buyurur): “- Kimin mülk bugün?” (Hiç kimse buna cevab veremez, yine Allah buyurur): “- Kahhar= herşeye galib olan (eşsiz) tek Allah’ındır.”
Bekir Sadak : O gun onlar meydana cikarlar; onlarin hicbir seyi Allah`a gizli kalmaz. «Bugun hukumranlik kimindir?» denir; hepsi: «Gucu herseye yeten tek Allah`indir» derler.
Celal Yıldırım : O kavuşma günü ki, onlar ortaya çıkarlar, onlardan hiçbir şey Allah`a gizli kalmaz. Bugün mülk kimindir ? Bir olan her şeyi kudret, saltanat ve tasarrufu altında tutan Allah`ındır.
Diyanet İşleri (eski) : O gün onlar meydana çıkarlar; onların hiçbir şeyi Allah`a gizli kalmaz. `Bugün hükümranlık kimindir?` denir; hepsi: `Gücü herşeye yeten tek Allah`ındır` derler.
Diyanet Vakfi : O gün onlar (kabirlerinden) meydana çıkarlar. Onların hiçbir şeyi Allah`a gizli kalmaz. Bugün hükümranlık kimindir? Kahhâr olan tek Allah`ındır.
Edip Yüksel : O gün onlar tümüyle açığa çıkarılacaklardır. Hiç bir şey onları ALLAH`tan gizleyemez. O gün yönetim kime aittir? Tek ve En Üstün olan ALLAH`a aittir.
Elmalılı Hamdi Yazır : O günün ki onlar meydana fırlarlar, kendilerinden hiçbir şey Allaha karşı gizlenmez, kimin mülk bu gün o vahıd, kahhar Allahın
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : Onların (mezarlarından) meydana fırlayacakları gün, kendilerinin yapmış olduğu hiçbir şey Allah`a gizli kalmaz. «Bugün mülk kimindir?» (buyurulur). «Bir olan, herşeyi kudreti altında tutan Allah`ındır.» (denir).
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : O gün onlar kabirlerinden meydana fırlarlar. Kendilerinin hiçbir şeyi Allah`a karşı gizli kalmaz. «Bugün mülk kimindir?» (diye sorulur. Cevaben): «Tek ve kahhar olan Allah`ındır.» (denir).
Fizilal-il Kuran : O gün onlar meydana çıkarlar; onların hiçbir şeyi Allah`a gizli kalmaz. «Bugün hükümranlık kimindir?» denir. Hepsi «Gücü her şeye yeten tek Allah`ındır» derler.
Gültekin Onan : O gün orta yere çıkarlar. Onlardan hiçbir şey Tanrı`ya karşı gizli kalmaz. (Tanrı sorarSmile "Bugün mülk kimindir? Bir olan, kahhar olan Tanrı`nındır."
Hasan Basri Çantay : O (kavuşma) gün (ü) onlar (kabirlerinden fırlayıb) çıkarlar Onlardan (saadır olan) hiçbir şey Allaha gizli kalmaz. (Allah buyururSmile «Bugün mülk kimindir»? (Yine kendisi cevab verirSmile «Bir olan, (her şey`e haakim ve) kahhâr olan Allahındır».
Hayrat Neşriyat : O gün, onlar (herkes, bütün sırlarıyla birlikte kabirlerinden) meydana çıkacak kimselerdir. Onlardan hiçbir şey Allah’a gizli kalmaz! (AllahSmile `Bugün mülk (hâkimiyet)kimindir?` (diye sorar). (O günün dehşetinden kimse cevab veremez de yine kendisi cevab buyururSmile `Vâhid (bir olan), Kahhâr (herşeyi kahra gücü yetici) olan Allah’ındır!`
İbni Kesir : O gün onlar, ortaya çıkarlar. Hiç bir şeyleri Allah`a gizli kalmaz. Kimindir bugün mülk? Vahid, Kahhar olan Allah`ındır.
Muhammed Esed : ki o Gün Allah`tan gizli saklı hiçbir şeyleri olmadan (öldükleri yerden) meydana çıkacaklardır. O Gün hükümranlık kimin olacak? Elbette bütün varlıklar üzerinde mutlak otorite Sahibi olan Tek Allah`ın (olacak)!
Ömer Nasuhi Bilmen : Bir gün ki, (kabirlerinden) hârice çıkarlar, onlardan hiçbir şey Allah`a karşı gizli kalmaz. Bugün mülk kimindir? Vâhid, kahhâr olan Allah`ındır.
Ömer Öngüt : O gün onlar meydana çıkarlar. Onların hiçbir şeyi Allah`a gizli kalmaz. Bu gün mülk kimindir? Tek ve kahhar olan Allah`ındır!
Şaban Piriş : O gün onlar ortaya çıkarlar. Onlardan hiçbir şey Allah’a gizli kalmaz. -O gün egemenlik kimindir? -Kahhar olan tek Allah’ın!
Suat Yıldırım : O büyük buluşma günü, bütün insanların mezarlarından kalkıp meydana çıkarıldıkları bir gündür. Öyle ki onların işlerinden ve hallerinden bir tek şey bile Allah’a saklı kalamaz. Allah onlara şöyle hitab eder: "Bugün mülk ve hâkimiyet kimin? Mutlak galip, tek hâkim olan Allah’ın!"
Süleyman Ateş : O gün onlar, ortaya çıkarlar. Onlardan hiçbir şey Allah`a gizli kalmaz. (Ve sorulur onlara): "Bugün mülk kimindir? O tek ve kahhâr olan Allâh`ın!"
Tefhim-ul Kuran : O gün onlar, orta yere çıkarlar. Onlardan hiçbir şey Allah`a karşı gizli kalmaz. (Allah sorarSmile «Bugün mülk kimindir? Bir olan, kahhar olan Allah`ındır.»
Ümit Şimşek : O gün hepsi haşir meydanına çıkarlar; hiçbir şeyleri Allah`tan gizli kalmaz. Egemenlik o gün kimindir? Herşeyi kudretine boyun eğdiren tek bir Allah`ın!
Yaşar Nuri Öztürk : O gün onlar ortaya çıkarlar. Hiçbir şeyleri Allah`a gizli kalmaz. Kimindir bugün mülk/saltanat? O Vâhid ve Kahhâr olan Allah`ın!
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla
Yeni Yorum Gönder 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  nato genel sekreterinin görev süresi kaç yıldır? admin 0 1,532 11.09.2015 04:27
Son Yorum: admin
  Fatir Suresi 36 alimallah 0 1,933 26.10.2013 22:26
Son Yorum: alimallah
  Ahzap Suresi 4 alimallah 0 1,329 19.10.2013 22:12
Son Yorum: alimallah
  Ahzap Suresi 2 alimallah 0 1,291 19.10.2013 22:11
Son Yorum: alimallah
  Ahzap Suresi 3 alimallah 0 1,311 19.10.2013 22:11
Son Yorum: alimallah

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Sitemizde bulunan materyallerin 'Allah' (C.C), rızası için çoğaltılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Ayrıca sitede bulunan konularda, yorum yapan şahısların, yapmış oldukları yorumlar sadece şahsi bir yorum olduğu bilinmelidir.