Rabbi neccinî ve ehlî mimmâ yamelûn(yamelûne).
1. rabbi : Rabbim
2. necci-nî : beni kurtar
3. ve ehlî : ve ehlim (ailem ve bana tâbî olanlar)
4. mimmâ (min mâ) : şeyden
5. ya`melûne : yapıyorlar
İmam İskender Ali Mihr : Rabbim, beni ve ehlimi (ailemi ve bana tâbî olanları), onların yaptıklarından kurtar.
Diyanet İşleri : Ey Rabbim! Beni ve ailemi onların yaptıkları çirkin işten kurtar.
Abdulbaki Gölpınarlı : Rabbim, beni de onların yaptıkları işin azâbından kurtar, âilemi de.
Adem Uğur : Rabbim! Beni ve ailemi, onların yapageldiklerinden (vebalinden) kurtar.
Ahmed Hulusi : "Rabbim, beni ve ehlimi (bunların) yaptıklarından kurtar. "
Ahmet Tekin : `Rabbim, beni, ailemi ve müminleri, onların işlemeye devam ettikleri kötülüklerin vebalinden kurtar.`
Ahmet Varol : Ey Rabbim! Beni ve ailemi bunların yaptıklarından kurtar.`
Ali Bulaç : "Rabbim, beni ve ailemi bunların yaptıklarından kurtar."
Ali Fikri Yavuz : Ey Rabbim! Beni ve âilemi, bunların yapmakta oldukları kötülüğün azabından kurtar.
Bekir Sadak : (168-16) 9 Lut: «Dogrusu yaptiginiza cok kizanlardanim. Rabbim! Beni ve ailemi bunlarin yapageldigi kotulukten kurtar» dedi.
Celal Yıldırım : Rabbim! Beni ve ailemi bunların işleyegeldiği (iğrençliğin günah ve azâb)ından kurtar, (diyerek duâ etti).
Diyanet İşleri (eski) : (168-169) Lut: `Doğrusu yaptığınıza çok kızanlardanım. Rabbim! Beni ve ailemi bunların yapageldiği kötülükten kurtar` dedi.
Diyanet Vakfi : Rabbim! Beni ve ailemi, onların yapageldiklerinden (vebalinden) kurtar.
Edip Yüksel : `Rabbim, beni ve ailemi bu yaptıklarından kurtar.`
Elmalılı Hamdi Yazır : Yâ rabb! Beni ve ehlimi bunların amellerinin şumundan halâs et
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : Ey Rabbim, beni ve ailemi bunların yaptıklarının uğursuzluğundan kurtar!
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : «Yâ Rabbi! Beni ve ailemi onların yapageldiklerin(in vebalin)den kurtar.»
Fizilal-il Kuran : Ya Rabbi, beni ve ailemi bunların sapık davranışlarının yaygın cezasından kurtar.
Gültekin Onan : "Rabbim, beni ve ehlimi (ailemi) bunların yaptıklarından kurtar."
Hasan Basri Çantay : «Ey Rabbim, beni ve ehlimi onların yapageldikleri (bu kötülüğ) ün (azâb) ından kurtar».
Hayrat Neşriyat : `Rabbim! Beni ve âilemi, bunların yapmakta oldukları şeyden kurtar!` (dedi.)
İbni Kesir : Rabbım, beni ve ailemi bunların yaptıklarından kurtar.
Muhammed Esed : (Ve sonra şöyle dua etti

"Ey Rabbim, beni ve ailemi bunların yapageldikleri (kötülüklerden) kurtar!"
Ömer Nasuhi Bilmen : «Ya Rabbi! Beni ve ehlimi onların yapar oldukları şeylerden necâta erdir.»
Ömer Öngüt : Rabbim! Beni ve âilemi, bunların yapageldikleri kötülüklerden kurtar!
Şaban Piriş : Rabbim, beni ve yakınlarımı onların yaptıklarından kurtar.
Suat Yıldırım : (168-169) "Ben" dedi, "Sizin yaptığınız bu işten nefret ediyorum. Beni ve bana tâbi olanları, onların yaptıkları kötülüğün cezasından ve onların her türlü şerrinden Sen kurtar ya Rabbi!"
Süleyman Ateş : "Rabbim, beni ve âilemi bunların yaptıklarından kurtar!"
Tefhim-ul Kuran : «Rabbim, beni ve ailemi bunların yapmakta olduklarından kurtar.»
Ümit Şimşek : `Rabbim, beni ve ailemi bunların yaptıklarından kurtar!`
Yaşar Nuri Öztürk : "Rabbim, beni ve ailemi bunların yaptıklarından koru."