Aşağıdaki Hatalar Oluştu:
Warning [2] Use of undefined constant SAPI_NAME - assumed 'SAPI_NAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3379 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3379 errorHandler->error
/showthread.php 116 build_archive_link
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/inc/functions.php 3315 build_forum_breadcrumb
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 357 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 357 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 364 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 364 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit

Ana Sayfa Portal Gelişmiş Arama Üye Listesi Takvim Yardım Belgeleri
Tarih: 15.09.2026, Saat: 00:15 Hoşgeldin, Ziyaretçi: (Giriş YapÜye Ol)
Hızlı Arama:
Yeni Yorum Gönder 

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suara Suresi 89
12.10.2012, 17:27
Yorum: #1
Suara Suresi 89
İllâ men etâllâhe bi kalbin selîm(selîmin).

1. illâ : hariç
2. men : kim, kimse, kişi
3. etâllâhe (etâ allâhe) : Allah`a geldiler
4. bi : ile
5. kalbin : kalp
6. selîmin : selîm, selâmete ermiş
İmam İskender Ali Mihr : Allah`a selîm (selâmete ermiş) kalple gelenler hariç.
Diyanet İşleri : “Allah’a arınmış bir kalp ile gelen başka.”
Abdulbaki Gölpınarlı : Ancak Allah`a, şirkten ve şüpheden arınmış bir gönülle gelen faydalanır.
Adem Uğur : Ancak Allah`a kalb-i selîm (temiz bir kalp) ile gelenler (o günde fayda bulur).
Ahmed Hulusi : "Sadece, Allâh`a kalb-i selîm (şuurunda hakikat açığa çıkmış olan) ile gelmiş kimse müstesna!"
Ahmet Tekin : `Ancak Allah’ı inkârdan, iki yüzlülükten, cehalet ve kötü ahlâktan arınmış temiz, saf bir kalp ile, aklıselim ile, iman, ilim, güzel ahlâk ve sâlih amelle Allah’ın huzuruna gelenler o gün mahcup olmaz.`
Ahmet Varol : Sadece (küfür ve nifaktan korunmuş) temiz bir kalple gelen(in yarar göreceği gün).`
Ali Bulaç : "Ancak Allah`a selim bir kalp ile gelenler başka."
Ali Fikri Yavuz : Ancak Allah’a hâlis ve pâk bir kalb ile varan müstesna.
Bekir Sadak : (84-89) Sonrakilerin beni guzel sekilde anmalarini sagla. Beni nimet cennetine varis olanlardan kil. Babami da bagisla, o suphesiz sapiklardandir. Insanlarin diriltilecegi gun, Allah`a temiz bir kalble gelenden baska kimseye malin ve ogullarin fayda vermeyecegi gun, beni rezil etme» demisti.
Celal Yıldırım : Ancak Allah`a selîm bir kalb ile gelenler müstesna, (onların elbette imânı ve iyi-yararlı ameli fayda verir.)
Diyanet İşleri (eski) : (84-89) Sonrakilerin beni güzel şekilde anmalarını sağla. Beni nimet cennetine varis olanlardan kıl. Babamı da bağışla, o şüphesiz sapıklardandır. İnsanların diriltileceği gün, Allah`a temiz bir kalble gelenden başka kimseye malın ve oğulların fayda vermeyeceği gün, beni rezil etme` demişti.
Diyanet Vakfi : Ancak Allah`a kalb-i selîm (temiz bir kalp) ile gelenler (o günde fayda bulur).
Edip Yüksel : ALLAH`a mükemmel bir kalp ile gelenler hariç.
Elmalılı Hamdi Yazır : Ancak Allaha selim bir kalb ile varan başka
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : Ancak Allah`a temiz bir kalp ile varan başka!»
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : «Ancak Allah`a temiz bir kalple gelenler o günde (kurtuluşa erer).»
Fizilal-il Kuran : Yalnız temiz kalple Allah`ın huzuruna gelen kurtulur.
Gültekin Onan : "Ancak Tanrı`ya selim bir kalp ile gelenler başka."
Hasan Basri Çantay : «Meğer ki Allaha (küfr-ü nifakdan) tamamen salim bir kalb ile gelenler ola».
Hayrat Neşriyat : Ancak Allah’a selîm (sağlam) bir kalble gelen müstesnâ.
İbni Kesir : Ancak Allah`a kalb-i selimle gelmiş olan başka.
Muhammed Esed : yalnızca Allah`ın huzuruna kötülükten korunmuş bir kalple çıkanlar (kurtulacaktır)!"
Ömer Nasuhi Bilmen : (87-89) «Ve (nâsın) kabirlerden diriltilip kaldırılacakları gün beni zelil etme. O gün, ne mal faide verir ve ne de oğullar. Ancak Allah`a selim bir kalp ile varan kimse müstesna.»
Ömer Öngüt : Meğer ki Allah`a tamamen sâlim ve temiz bir kalp ile gelenler ola.
Şaban Piriş : Ancak kişi Allah’a tertemiz bir kalp ile gelmiş ola.!
Suat Yıldırım : O gün insana fayda sağlayan tek şey, Allah’a teslim ettiği selim bir gönül olur.
Süleyman Ateş : "Ancak Allah`a sağlam ve temiz kalb getiren (yarar görür)."
Tefhim-ul Kuran : «Ancak Allah`a selim bir kalp ile gelenler başka.»
Ümit Şimşek : `Ancak Allah`a selim bir kalple gelen kurtulur.`
Yaşar Nuri Öztürk : "Yalnız temiz bir kalple Allah`a varan kurtulur."
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Yeni Yorum Gönder 

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  nato genel sekreterinin görev süresi kaç yıldır? admin 0 1,532 11.09.2015 04:27
Son Yorum: admin
  Fatir Suresi 36 alimallah 0 1,933 26.10.2013 22:26
Son Yorum: alimallah
  Ahzap Suresi 4 alimallah 0 1,330 19.10.2013 22:12
  Ahzap Suresi 2 alimallah 0 1,292 19.10.2013 22:11
  Ahzap Suresi 3 alimallah 0 1,311 19.10.2013 22:11

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Sitemizde bulunan materyallerin 'Allah' (C.C), rızası için çoğaltılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Ayrıca sitede bulunan konularda, yorum yapan şahısların, yapmış oldukları yorumlar sadece şahsi bir yorum olduğu bilinmelidir.