Aşağıdaki Hatalar Oluştu:
Warning [2] Use of undefined constant SAPI_NAME - assumed 'SAPI_NAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3379 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3379 errorHandler->error
/showthread.php 116 build_archive_link
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/inc/functions.php 3315 build_forum_breadcrumb
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 357 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 357 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 364 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 364 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit



   
Ana Sayfa Portal Gelişmiş Arama Üye Listesi Takvim Yardım Belgeleri
Tarih: 20.04.2024, Saat: 15:27 Hoşgeldin, Ziyaretçi: (Giriş YapÜye Ol)
Hızlı Arama:
Yeni Yorum Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taha Suresi 114
09.10.2012, 20:08
Yorum: #1
Taha Suresi 114
Fe teâlallâhul melikul hak(hakku), ve lâ ta’cel bil kur’âni min kabli en yukdâ ileyke vahyuhu ve kul rabbi zidnî ılmâ(ılmen).

1. fe : işte
2. teâlallâhu (teâlâ allâhu) : Allah yücedir
3. el meliku : hükümdar, düzenleyen ve idare eden, melik olan
4. el hakku : hak (olan)
5. ve lâ ta`cel : ve acele etme
6. bi el kur`âni : Kur`ân`a, Kur`ân için
7. min kabli : daha önce
8. en yukdâ : tamamlanması, kada edilmesi
9. ileyke : sana
10. vahyu-hu : onun vahyi
11. ve kul : ve de, söyle
12. rabbi : Rabbim
13. zid-nî : bana arttır
14. ılmen : ilim
İmam İskender Ali Mihr : İşte Hakk ve Melik olan Allah, Yüce`dir. Ve Kur`ân`ın tamamlanması hususunda O`nun vahyi, sana kada edilmeden (tamamlanmadan) önce acele etme. Ve “Rabbim, benim ilmimi artır.” de.
Diyanet İşleri : Gerçek hükümdar olan Allah yücedir. Sana vahyedilmesi tamamlanmadan önce Kur’an’ı okumakta acele etme. “Rabbim! İlmimi arttır” de.
Abdulbaki Gölpınarlı : Çok yücedir her şeye sâhip ve mutasarrıf olan gerçek Allah ve acele etme Kur`ân`ı okumak için sana vahiy tamamlanmadan ve de ki: Rabbim, bilgimi çoğalt.
Adem Uğur : Gerçek hükümdar olan Allah, yücedir. Sana O`nun vahyi tamamlanmazdan önce Kur`an`ı (okumakta) acele etme ve "Rabbim, benim ilmimi artır" de.
Ahmed Hulusi : Melik ve Hak olan Allâh ne yücedir! O`nun vahyi sana bitmeden önce Kurân`ı (tekrara) acele etme ve: "Rabbim ilmimi arttır" de.
Ahmet Tekin : Hükmü her yerde geçerli, varlığında şüphe olmayan gerçek hakan, sultan olan Allah yücedir. Vahyedilmeye devam eden Kur’ân hükümlerinin nihai şekli, bütünlüğü gerçekleştirilip sana bildirilmeden, gerekli açıklamalar yapılmadan, Kur’ân’a dayalı görüş bildirmekte, uygulama yapmakta acele etme.
`Rabbim, benim ilmimi artır.` de.
Ahmet Varol : Gerçek hükümdar olan Allah yücedir. Sana vahyedilmesi tamamlanmadan Kur`an(`ı okuma)da acele etme ve: `Rabbim! İlmimi artır! de.
Ali Bulaç : Hak olan, biricik hükümdar olan Allah yücedir. Onun vahyi sana gelip tamamlanmadan evvel, Kur`an`ı (okumada) acele etme ve de ki: "Rabbim, ilmimi arttır."
Ali Fikri Yavuz : Hükmünü (emir ve yasaklarını) yerine getiren, Hak olan Allah (bütün noksanlıklardan beri ve) yücedir. (Ey Rasûlüm, Cebraîl tarafından) sana vahy tamamlanmazdan evvel, (unutma korkusu ile) KUR’AN’ı okumada acele etme: “- Rabbim! Benim ilmimi artır.” de.
Bekir Sadak : Gercek Hukumdar olan Allah Yuce`dir. Kuran sana vahyedilirken, vahy bitmezden once, unutmamak icin, tekrarda acele edip durma, «Rabbim! ilmimi artir» de.
Celal Yıldırım : Hakk olan yegâne hükümdar Allah çok yücedir. Vahiy sana henüz tamamlanmadan Kur`ân`ı (hemen okuyayım diye) acele etme ve de ki: «Rabbim ! İlmimi artır.»
Diyanet İşleri (eski) : Gerçek hükümdar olan Allah Yüce`dir. Kuran sana vahyedilirken, vahy bitmezden önce, unutmamak için, tekrarda acele edip durma, `Rabbim! ilmimi artır` de.
Diyanet Vakfi : Gerçek hükümdar olan Allah, yücedir. Sana O`nun vahyi tamamlanmazdan önce Kur`an`ı (okumakta) acele etme ve «Rabbim, benim ilmimi artır» de.
Edip Yüksel : Gerçek Yönetici olan ALLAH çok yücedir. Sana vahyi tamamlanmadan önce Kuran`ı (anlamak için) acele etme ve, `Rabbim, bilgimi arttır,` de.
Elmalılı Hamdi Yazır : Demek ki Allah o hak şehinşah yüksek, çok yüksek, maamafih sana vahyi tamam edilmeden evvel Kur`anı acele etme ve de ki «rabbım artır beni ılimce»
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : Demek ki Allah, O hak hükümdar, yüceler yücesidir !.. Sana vahyi tamamlanmadan önce Kur`an`ı okumakta acele etme ve: «Rabbim, benim ilmimi artır!» de.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : Hükmü her yerde geçerli gerçek hükümdar olan Allah yücedir. (Ey Muhammed!) Kur`ân sana vahyedilirken, vahiy bitmeden önce (unutma korkusu ile) Kur`ân`ı okumada acele etme; «Rabbim! benim ilmimi artır» de.
Fizilal-il Kuran : Gerçek egemen olan Allah yücedir. Ey Muhammed, Kur`anın sana vahyedilişi sona ermeden onu okumakta acele etme ve `Rabb`im bilgimi artır` de!.
Gültekin Onan : Hak olan, biricik hükümdar olan Tanrı yücedir. Onun vahyi sana gelip tamamlanmadan evvel, Kuran`ı (okumada) acele etme ve de ki: "Rabbim ilmimi arttır."
Hasan Basri Çantay : (Öyle ya, o Hak kelâmıdır. Padişahlar) padişah (ı) olan, Hak olan Allah (ın şaanı) çok yücedir. Sana onun vahyi tamamlanmazdan evvel Kur`an (ı okumada) acele etme, «Rabbim, benim ilmimi artır» de.
Hayrat Neşriyat : İşte gerçek hükümdâr olan Allah, çok yücedir. (Ey Habîbim!) Sana vahyedilmesi tamamlanmadan önce Kur’ân’(ı okuma)da acele etme! Ve `Rabbim! İlmimi artır!` de!
İbni Kesir : Gerçek hükümdar olan Allah; yücedir. Kur`an sana vahyedilirken; vahiy bitmezden önce unutmamak için acele tekrar edip durma ve: Rabbım, ilmimi artır, de.
Muhammed Esed : Öyleyse, (bil ki) Allah, var olan her şeyin ötesindeki yüceler yücesidir; mutlak ve nihai egemenlik sahibi, mutlak ve nihai Gerçek`tir; dolayısıyla, Kuran`ın vahyi sana bütünüyle ulaştırılmadan önce onun hakkında (görüş bildirmekte) tezlik gösterme; fakat (daima) "Ey Rabbim, benim ilmimi artır!" de.
Ömer Nasuhi Bilmen : Artık şüphe yok ki, melîk-i hak olan Allah Teâlâ pek müteâlîdir. Ve sana vahyedilmesi tamam olmadan evvel Kur`an`ı okumakta acele etme ve de ki: «Yarabbi! Benim için ilmi artır.»
Ömer Öngüt : Gerçek hükümdar olan Allah yücedir. Resulüm! Sana onun vahyi bitmeden önce, Kur`an`ı okumakta acele etme. De ki: “Ey Rabbim! İlmimi artır. ”
Şaban Piriş : Gerçek hükümran olan Allah, yücedir, Vahyi sana tamamlamadan önce Kur’an’a / okumaya acele etme ve “Rabbim bilgimi artır!” de.
Suat Yıldırım : Demek ki gerçek Hükümdar olan Allah çok Yücedir. Sana vahyedilmesi henüz tamamlanmadan unutma endişesi ile Kur’ân’ı okumada acele etme ve: "Ya Rabbî! Benim ilmimi artır." de!
Süleyman Ateş : Gerçek hükümdar olan Allâh, yücedir. Sana vahyedilmesi henüz tamamlanmadan Kur`ân`ı acele okumağa kalkma; "Rabbim, ilmimi artır!" de.
Tefhim-ul Kuran : Hak olan, biricik hükümdar olan Allah yücedir. Onun vahyi sana gelip tamamlanmadan evvel, Kur`an`ı (okumada) acele etme ve de ki: «Rabbim, ilmimi arttır.»
Ümit Şimşek : Egemenliğin gerçek sahibi olan Allah herşeyden yücedir. Sana vahyedilmesi tamamlanmadan Kur`ân`da acele etme. Ve `Rabbim, ilmimi arttır` de.
Yaşar Nuri Öztürk : O Melik/o hak hükümdar olan Allah, yüceler yücesidir. Sana vahyi tamamlanmadan önce, Kur`an hakkında aceleci olma. Şöyle de:"Rabbim, ilmimi artır!"
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla
Yeni Yorum Gönder 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  nato genel sekreterinin görev süresi kaç yıldır? admin 0 1,532 11.09.2015 04:27
Son Yorum: admin
  Fatir Suresi 36 alimallah 0 1,933 26.10.2013 22:26
Son Yorum: alimallah
  Ahzap Suresi 4 alimallah 0 1,329 19.10.2013 22:12
Son Yorum: alimallah
  Ahzap Suresi 2 alimallah 0 1,291 19.10.2013 22:11
Son Yorum: alimallah
  Ahzap Suresi 3 alimallah 0 1,311 19.10.2013 22:11
Son Yorum: alimallah

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Sitemizde bulunan materyallerin 'Allah' (C.C), rızası için çoğaltılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Ayrıca sitede bulunan konularda, yorum yapan şahısların, yapmış oldukları yorumlar sadece şahsi bir yorum olduğu bilinmelidir.