AlimAllah-Bilim Allah'ın yasasıdır.-Kuran, islam, bilgi paylaşımı üzerine

Orjinalini görmek için tıklayınız: Nahl Suresi 60
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Lillezîne lâ yu’minûne bil âhıreti meselus sev’(sev’i), ve lillâhil meselul â’lâ, ve huvel azîzul hakîm(hakîmu).

1. lillezîne (li ellezîne) : onlara aittir
2. lâ yu`minûne : mü`min olmazlar, inanmazlar
3. bi el âhıreti : ahirete (hayattayken Allah`a ulaşma gününe)
4. meselu es sev`i : "kötü" meselesi, durumu, telâkki edilmesi
5. ve li allâhi : ve Allah`ındır, Allah`a aittir
6. el meselu el â`lâ : âlâ, yüce olma durumu
7. ve huve : ve o
8. el azîzu : azîzdir, yücedir
9. el hakîmu : hakîmdir, hüküm ve hikmet sahibidir
İmam İskender Ali Mihr : (Haberin) kötü telâkki edilmesi, ahirete (hayattayken Allah`a ulaşmaya) inanmayanlara aittir. Ve âlâ (yüce olma) durumu, Allah`a aittir. Ve O; Azîz`dir, Hakîm`dir.
Diyanet İşleri : Kötü sıfatlar ahirete inanmayanlara aittir. En yüce sıfatlar ise Allah’ındır. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Abdulbaki Gölpınarlı : Âhirete inanmayanlar, kötü sıfatlara sâhiptir, en yüce sıfatsa Allah`ındır ve o üstündür, hüküm ve hikmet sâhibidir.
Adem Uğur : Kötü sıfat, ahirete inanmayanlar içindir. En yüce sıfatlar ise Allah`a aittir. Çünkü O, her şeyden üstün ve hikmet sahibidir.
Ahmed Hulusi : Kötü sıfatlar, sonsuz yaşam süreçlerine iman etmeyenler içindir. . . En mükemmel sıfatlar da Allâh içindir! O, Aziyz`dir, Hakiym`dir.
Ahmet Tekin : Bozulmayı, çürümeyi, haksızlığı telkin eden, darb-ı mesel haline getiren, ayıplanması gereken safsatalar, âhirete, ebedî yurda inanmayanlara aittir. Emsalsiz değer hükümlerini öğütleyen darb-ı meselli âyetler; kainatta hükmünü sürdüren kanunlar; gösterilen, öğretilen dini hakikatlar, insani ve ahlaki değerler; dillerde pelesenk olan özdeyiş halindeki zikirler; hükümranlık ve kemal sıfatları yalınızca Allah’a aittir. O kudretli, hikmet sahibi ve hükümrandır.
Ahmet Varol : Ahirete inanmayanların kötü örnekleri vardır. En yüce örnek ise Allah`ındır. O yücedir, hakimdir.
Ali Bulaç : Ahirete inanmayanların kötü örnekleri vardır, en yüce örnekler ise Allah`a aittir. O, güç sahibi olandır, hüküm ve hikmet sahibidir.
Ali Fikri Yavuz : Ahirete iman etmiyenler için kötü sıfatlar var. En yüksek sıfatlar ise Allah’ındır. O Azîz’dir, Hâkîm’dir.
Bekir Sadak : Ahirete inanmayanlar kotuluk misalidirler. En ustun misali ise Allah verir. O guclu`dur, Hakim`dir. *
Celal Yıldırım : Âhirete inanmıyanların (böylesine) kötü misâli vardır. En yüce (güzel, yararlı) misâller ise Allah`ındır. O, yegâne üstündür, çok güçlüdür; hikmet sahibidir.
Diyanet İşleri (eski) : Ahirete inanmayanlar kötülük misalidirler. En üstün misali ise Allah verir. O Güçlü`dür, Hakim`dir.
Diyanet Vakfi : Kötü sıfat, ahirete inanmayanlar içindir. En yüce sıfatlar ise Allah`a aittir. Çünkü O, her şeyden üstün ve hikmet sahibidir.
Edip Yüksel : Ahirete inanmıyanlar kötü örneği oluştururlar; halbuki en yüce örnekler ALLAH`ındır. O Üstündür, Bilgedir.
Elmalılı Hamdi Yazır : Âhırete iymanı olmıyanlar için kötülük meseli sıfatlar var, Allah için ise en yüksek sıfatlar, ve azîz odur, hakîm o
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : Ahirete iman etmeyenler için kötülük örneği sıfatlar vardır; en yüce sıfatlar ise Allah`ındır. O, güçlüdür, hikmet sahibidir.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : Ahirete iman etmeyenler için kötü sıfatlar var. En yüce sıfatlar ise, Allah`ındır. O çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.
Fizilal-il Kuran : Ahirete inanmayanlar her konuda kötülüğün örneğini oluştururlar. Allah ise yüceliğin örneğidir. O üstün iradelidir ve her işi yerindedir.
Gültekin Onan : Ahirete inanmayanların kötü örnekleri vardır, en yüce örnekler ise Tanrı`ya aittir. O güç sahibi olandır, hüküm ve hikmet sahibidir.
Hasan Basri Çantay : Âhirete îman etmeyenlerin (işte böyle) kötü sıfat (lar) ı vardır. En yüce mesel (vasıflar) ise Allahındır. O, mutlak kaadirdir, tam hüküm ve hikmet saahibidir.
Hayrat Neşriyat : Âhirete îmân etmeyenler için çirkin sıfatlar vardır. En yüce sıfatlar ise Allah’ındır. Çünki O, Azîz (kudreti dâimâ üstün gelen)dir, Hakîm (her işi hikmetli olan)dır.
İbni Kesir : Ahirete inanmayanlar kötülük örneğidirler. En yüce örnek ise Allah`ındır. O; Aziz`dir, Hakim`dir.
Muhammed Esed : (Bunun içindir ki,) kötü niteleme(ler) ahirete inanmayanlara yakışır; en yüce niteleme(ler) ise Allah`a. Çünkü, doğru hüküm ve hikmetle edip eyleyen en yüce iktidar sahibi O`dur!
Ömer Nasuhi Bilmen : Ahirete inanmayanlar için çirkin bir sıfat vardır. Allah için ise en yüksek (vasıflar) vardır. Ve o azîzdir, hakîmdir.
Ömer Öngüt : Kötü sıfat ahirete inanmayanlarındır. En yüce vasıflar ise Allah`ındır. O Azîz`dir, hükmünde hikmet sahibidir.
Şaban Piriş : Kötülük örneği ahirete inanmayanlarındır. En yüce örnek ise Allah’ındır. Çünkü O, saygındır, hakimdir.
Suat Yıldırım : Âhirete inanmayanların böylesine kötü sıfatları vardır. En yüce sıfatlar ise Allah’ındır. Aziz O’dur, hakim O! (üstün kudret, tam hüküm ve hikmet sahibidir).
Süleyman Ateş : Âhirete inanmayanların durumu, kötüdür. En yüce durum, Allâh`ındır. O, üstün hüküm ve hikmet sâhibidir.
Tefhim-ul Kuran : Ahirete inanmayanların kötü örnekleri vardır, en yüce örnekler ise Allah`a aittir. O, güç sahibi olandır, hüküm ve hikmet sahibidir.
Ümit Şimşek : Âhirete inanmayanların böyle kötülük nümunesi sıfatları vardır. En yüce sıfatlar ise Allah`ındır. Onun kudreti herşeye üstün, her işi hikmet iledir.
Yaşar Nuri Öztürk : Âhirete inanmayanlar için kötülük örneği var. En yüce örnekse Allah içindir. O`dur Azîz, O`dur Hakîm.
Referans URL