Aşağıdaki Hatalar Oluştu:
Warning [2] Use of undefined constant SAPI_NAME - assumed 'SAPI_NAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3379 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3379 errorHandler->error
/showthread.php 116 build_archive_link
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/inc/functions.php 3315 build_forum_breadcrumb
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 357 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 357 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 364 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 364 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit



   
Ana Sayfa Portal Gelişmiş Arama Üye Listesi Takvim Yardım Belgeleri
Tarih: 20.04.2024, Saat: 07:35 Hoşgeldin, Ziyaretçi: (Giriş YapÜye Ol)
Hızlı Arama:
Yeni Yorum Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nahl Suresi 60
01.10.2012, 16:58
Yorum: #1
Nahl Suresi 60
Lillezîne lâ yu’minûne bil âhıreti meselus sev’(sev’i), ve lillâhil meselul â’lâ, ve huvel azîzul hakîm(hakîmu).

1. lillezîne (li ellezîne) : onlara aittir
2. lâ yu`minûne : mü`min olmazlar, inanmazlar
3. bi el âhıreti : ahirete (hayattayken Allah`a ulaşma gününe)
4. meselu es sev`i : "kötü" meselesi, durumu, telâkki edilmesi
5. ve li allâhi : ve Allah`ındır, Allah`a aittir
6. el meselu el â`lâ : âlâ, yüce olma durumu
7. ve huve : ve o
8. el azîzu : azîzdir, yücedir
9. el hakîmu : hakîmdir, hüküm ve hikmet sahibidir
İmam İskender Ali Mihr : (Haberin) kötü telâkki edilmesi, ahirete (hayattayken Allah`a ulaşmaya) inanmayanlara aittir. Ve âlâ (yüce olma) durumu, Allah`a aittir. Ve O; Azîz`dir, Hakîm`dir.
Diyanet İşleri : Kötü sıfatlar ahirete inanmayanlara aittir. En yüce sıfatlar ise Allah’ındır. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Abdulbaki Gölpınarlı : Âhirete inanmayanlar, kötü sıfatlara sâhiptir, en yüce sıfatsa Allah`ındır ve o üstündür, hüküm ve hikmet sâhibidir.
Adem Uğur : Kötü sıfat, ahirete inanmayanlar içindir. En yüce sıfatlar ise Allah`a aittir. Çünkü O, her şeyden üstün ve hikmet sahibidir.
Ahmed Hulusi : Kötü sıfatlar, sonsuz yaşam süreçlerine iman etmeyenler içindir. . . En mükemmel sıfatlar da Allâh içindir! O, Aziyz`dir, Hakiym`dir.
Ahmet Tekin : Bozulmayı, çürümeyi, haksızlığı telkin eden, darb-ı mesel haline getiren, ayıplanması gereken safsatalar, âhirete, ebedî yurda inanmayanlara aittir. Emsalsiz değer hükümlerini öğütleyen darb-ı meselli âyetler; kainatta hükmünü sürdüren kanunlar; gösterilen, öğretilen dini hakikatlar, insani ve ahlaki değerler; dillerde pelesenk olan özdeyiş halindeki zikirler; hükümranlık ve kemal sıfatları yalınızca Allah’a aittir. O kudretli, hikmet sahibi ve hükümrandır.
Ahmet Varol : Ahirete inanmayanların kötü örnekleri vardır. En yüce örnek ise Allah`ındır. O yücedir, hakimdir.
Ali Bulaç : Ahirete inanmayanların kötü örnekleri vardır, en yüce örnekler ise Allah`a aittir. O, güç sahibi olandır, hüküm ve hikmet sahibidir.
Ali Fikri Yavuz : Ahirete iman etmiyenler için kötü sıfatlar var. En yüksek sıfatlar ise Allah’ındır. O Azîz’dir, Hâkîm’dir.
Bekir Sadak : Ahirete inanmayanlar kotuluk misalidirler. En ustun misali ise Allah verir. O guclu`dur, Hakim`dir. *
Celal Yıldırım : Âhirete inanmıyanların (böylesine) kötü misâli vardır. En yüce (güzel, yararlı) misâller ise Allah`ındır. O, yegâne üstündür, çok güçlüdür; hikmet sahibidir.
Diyanet İşleri (eski) : Ahirete inanmayanlar kötülük misalidirler. En üstün misali ise Allah verir. O Güçlü`dür, Hakim`dir.
Diyanet Vakfi : Kötü sıfat, ahirete inanmayanlar içindir. En yüce sıfatlar ise Allah`a aittir. Çünkü O, her şeyden üstün ve hikmet sahibidir.
Edip Yüksel : Ahirete inanmıyanlar kötü örneği oluştururlar; halbuki en yüce örnekler ALLAH`ındır. O Üstündür, Bilgedir.
Elmalılı Hamdi Yazır : Âhırete iymanı olmıyanlar için kötülük meseli sıfatlar var, Allah için ise en yüksek sıfatlar, ve azîz odur, hakîm o
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : Ahirete iman etmeyenler için kötülük örneği sıfatlar vardır; en yüce sıfatlar ise Allah`ındır. O, güçlüdür, hikmet sahibidir.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : Ahirete iman etmeyenler için kötü sıfatlar var. En yüce sıfatlar ise, Allah`ındır. O çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.
Fizilal-il Kuran : Ahirete inanmayanlar her konuda kötülüğün örneğini oluştururlar. Allah ise yüceliğin örneğidir. O üstün iradelidir ve her işi yerindedir.
Gültekin Onan : Ahirete inanmayanların kötü örnekleri vardır, en yüce örnekler ise Tanrı`ya aittir. O güç sahibi olandır, hüküm ve hikmet sahibidir.
Hasan Basri Çantay : Âhirete îman etmeyenlerin (işte böyle) kötü sıfat (lar) ı vardır. En yüce mesel (vasıflar) ise Allahındır. O, mutlak kaadirdir, tam hüküm ve hikmet saahibidir.
Hayrat Neşriyat : Âhirete îmân etmeyenler için çirkin sıfatlar vardır. En yüce sıfatlar ise Allah’ındır. Çünki O, Azîz (kudreti dâimâ üstün gelen)dir, Hakîm (her işi hikmetli olan)dır.
İbni Kesir : Ahirete inanmayanlar kötülük örneğidirler. En yüce örnek ise Allah`ındır. O; Aziz`dir, Hakim`dir.
Muhammed Esed : (Bunun içindir ki,) kötü niteleme(ler) ahirete inanmayanlara yakışır; en yüce niteleme(ler) ise Allah`a. Çünkü, doğru hüküm ve hikmetle edip eyleyen en yüce iktidar sahibi O`dur!
Ömer Nasuhi Bilmen : Ahirete inanmayanlar için çirkin bir sıfat vardır. Allah için ise en yüksek (vasıflar) vardır. Ve o azîzdir, hakîmdir.
Ömer Öngüt : Kötü sıfat ahirete inanmayanlarındır. En yüce vasıflar ise Allah`ındır. O Azîz`dir, hükmünde hikmet sahibidir.
Şaban Piriş : Kötülük örneği ahirete inanmayanlarındır. En yüce örnek ise Allah’ındır. Çünkü O, saygındır, hakimdir.
Suat Yıldırım : Âhirete inanmayanların böylesine kötü sıfatları vardır. En yüce sıfatlar ise Allah’ındır. Aziz O’dur, hakim O! (üstün kudret, tam hüküm ve hikmet sahibidir).
Süleyman Ateş : Âhirete inanmayanların durumu, kötüdür. En yüce durum, Allâh`ındır. O, üstün hüküm ve hikmet sâhibidir.
Tefhim-ul Kuran : Ahirete inanmayanların kötü örnekleri vardır, en yüce örnekler ise Allah`a aittir. O, güç sahibi olandır, hüküm ve hikmet sahibidir.
Ümit Şimşek : Âhirete inanmayanların böyle kötülük nümunesi sıfatları vardır. En yüce sıfatlar ise Allah`ındır. Onun kudreti herşeye üstün, her işi hikmet iledir.
Yaşar Nuri Öztürk : Âhirete inanmayanlar için kötülük örneği var. En yüce örnekse Allah içindir. O`dur Azîz, O`dur Hakîm.
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla
Yeni Yorum Gönder 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  nato genel sekreterinin görev süresi kaç yıldır? admin 0 1,532 11.09.2015 04:27
Son Yorum: admin
  Fatir Suresi 36 alimallah 0 1,933 26.10.2013 22:26
Son Yorum: alimallah
  Nahl 107 alimallah 0 937 20.10.2013 14:05
Son Yorum: alimallah
  Nahl alimallah 0 918 20.10.2013 02:15
Son Yorum: alimallah
  Ahzap Suresi 4 alimallah 0 1,329 19.10.2013 22:12
Son Yorum: alimallah

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Sitemizde bulunan materyallerin 'Allah' (C.C), rızası için çoğaltılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Ayrıca sitede bulunan konularda, yorum yapan şahısların, yapmış oldukları yorumlar sadece şahsi bir yorum olduğu bilinmelidir.