AlimAllah-Bilim Allah'ın yasasıdır.-Kuran, islam, bilgi paylaşımı üzerine

Orjinalini görmek için tıklayınız: Ogrenmenin Ogretimi
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
günümüzde, öğretim kavramı önemli değişikliklere uğramıştır. öncelikle, bireye, isteği ve ilgisi dışında bir şeyin öğretilmesinin mümkün olmadığı biçimindeki yaklaşım yaygın olarak kabul edilmektedir. diğer taraftan, formal öğretim sürecinin, belirli yönleriyle bireyi sınırlandırdığı gerçeği ortaya çıkarmıştır. bu değişikliklere bağlı olarak öğrenmeyi öğretme kavramının ortaya çıkmaya başladığını görürüz.

öğretim süreci içerisinde, konuların bir ya da birkaç yaklaşımla ele alınması öğrenciyi sınırlandırır. çünkü, herhangi bir konunun çok sayıda yaklaşıma göre değerlendirilmesi söz konusu olabilir. burada öğretmene önemli görev düşmektedir. öğretmen, sınıf ortamında dikkate alınan, konularla ilgili yaklaşım biçimlerinin dışında, daha farklı yaklaşım biçimleri olduğunu öğrenciye kavratmak durumundadır. böylece, öğretmen öğrencilerini kendi bakış açısıyla sınırlandırmış olmayacaktır.

geleneksel öğretim süreci daha çok, doğru-yanlış kavramlarına odaklanmaktadır. oysa, bu yaklaşımın günümüzde geçerliliğini büyük ölçüde yitirdiği görülmektedir. doğru ve yanlış olumlu ve olumsuz yönleriyle ele alınmalıdır günümüz eğitiminde.

öğrenmenin öğretimi sürecinde öğretmene düşen görev, öğrenciyi yönlendirmektedir. öğretmenin yönlendirme sürecindeki başarısı ölçüsünde, öğrencilerin başarı düzeyi artacaktır.
Referans URL