Aşağıdaki Hatalar Oluştu:
Warning [2] Use of undefined constant SAPI_NAME - assumed 'SAPI_NAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3379 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3379 errorHandler->error
/showthread.php 116 build_archive_link
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/inc/functions.php 3315 build_forum_breadcrumb
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 357 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 357 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 364 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 364 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit

Ana Sayfa Portal Gelişmiş Arama Üye Listesi Takvim Yardım Belgeleri
Tarih: 17.09.2026, Saat: 09:07 Hoşgeldin, Ziyaretçi: (Giriş YapÜye Ol)
Hızlı Arama:
Yeni Yorum Gönder 

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fecr Suresi 24
10.10.2012, 22:32
Yorum: #1
Fecr Suresi 24
Yekûlu yâ leytenî kaddemtu li hayâtî.

1. yekûlu : der
2. yâ leyte-nî : keşke ben
3. kaddemtu : takdim ettim
4. li hayâtî : hayatım için
İmam İskender Ali Mihr : “Keşke ben hayatım için (yaşarken güzel ameller) takdim etseydim.” der.
Diyanet İşleri : “Keşke bu hayatım için önceden bir şey yapsaydım” der.
Abdulbaki Gölpınarlı : Keşke der, önceden, daha sağken iyilik etseydim.
Adem Uğur : (İşte o zaman insanSmile "Keşke bu hayatım için bir şeyler yapıp gönderseydim!" der.
Ahmed Hulusi : "Keşke hayatım (şu yaşamım) için önceden yararlı şeyler yapsaydım!" der.
Ahmet Tekin : `Keşke hayatım için, önceden bir şeyler yapsaydım, iman edip hayırlı ameller işleseydim.` der.
Ahmet Varol : Der ki: `Ah keşke! (Bu) hayatım için önceden bir şeyler göndermiş olsaydım!`
Ali Bulaç : Der ki: "Keşke hayatım için, (önceden bir şeyler) takdim edebilseydim."
Ali Fikri Yavuz : (O, şöyle) der: “- Ah, ne olurdu! Keşke ben (ebedî olan ahiret) hayatım için, önceden (fani dünyada) salih ameller yapmış olsaydım.”
Bekir Sadak : «eske bu hayatim icin onceden bir sey yapsaymisim» der.
Celal Yıldırım : keşke (bu) hayatım için önden (iyi yararlı amelleri) gönderseydim» der.
Diyanet İşleri (eski) : `Keşke bu hayatım için önceden bir şey yapsaymışım` der.
Diyanet Vakfi : (İşte o zaman insanSmile «Keşke bu hayatım için bir şeyler yapıp gönderseydim!» der.
Edip Yüksel : `Keşke bu hayatım için önceden bir şeyler yapsaydım,` der.
Elmalılı Hamdi Yazır : Ah der; nolurdu ben önce hayatım için (sağlığımda hayırlar) takdim etmiş olsa idim
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : Der ki: «Keşke ben bu hayatım için (sağlığımda hayırlar) göndermiş olsaydım.»
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : «Keşke hayatım için bir şeyler yapıp gönderseydim.» der.
Fizilal-il Kuran : O zaman insan, `Ah keşke ben bu hayatım için önceden iyi işler yapıp gönderseydim` der.
Gültekin Onan : Der ki: "Keşke hayatım için, (önceden bir şeyler) takdim edebilseydim."
Hasan Basri Çantay : «Ah, diyecek, keski hayâtım için önden (saalih ameller) yapsaydım».
Hayrat Neşriyat : (O zaman insanSmile `Keşke ben, (bu ebedî) hayâtım için önceden (dünyada iken iyi ameller) yapsaydım!` der.
İbni Kesir : Keşke bu hayatım için önceden bir şey yapsaydım, der.
Muhammed Esed : O, "Ah, keşke (gelecek) hayatım için önceden bir hazırlık yapsaydım!" diyecek.
Ömer Nasuhi Bilmen : Der ki, «Keşke hayatım için (güzel ameller) takdim etmiş olsa idim.»
Ömer Öngüt : (İşte o zaman insan): "Ah ne olurdu, keşke bu hayatım için önceden bir şeyler yapıp gönderseydim!" der.
Şaban Piriş : Oysa dünya hayatının ve imtihanın sona erdiği o gün öğüt alma günü değil, karar günüdür. Orada gerçeği anlamak artık işe yaramaz. Ve insanlar her şeyin gerçekliğinin bütün çıplaklığı ile gözler önüne serildiği o gün şöyle der: -Keşke hayatım için hazırlıkta bulunsaydım.
Suat Yıldırım : "Keşke sağlığımda bu hayatım için hazırlık yapsaydım!" der.
Süleyman Ateş : (O zaman insan): "Âh, keşke ben bu hayâtım için (iyi işler yapıp) gönderseydim!" der.
Tefhim-ul Kuran : Der ki: «Keşke hayatım için, (önceden bir şeyler) takdim edebilseydim.»
Ümit Şimşek : `Eyvah,` der. `Keşke bu hayat için bir hazırlık yapsaydım!`
Yaşar Nuri Öztürk : Der ki: "Keşke şu hayatım için önden bir şeyler gönderseydim."
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Yeni Yorum Gönder 

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  nato genel sekreterinin görev süresi kaç yıldır? admin 0 1,532 11.09.2015 04:27
Son Yorum: admin
  Fatir Suresi 36 alimallah 0 1,933 26.10.2013 22:26
Son Yorum: alimallah
  Ahzap Suresi 4 alimallah 0 1,330 19.10.2013 22:12
  Ahzap Suresi 2 alimallah 0 1,292 19.10.2013 22:11
  Ahzap Suresi 3 alimallah 0 1,311 19.10.2013 22:11

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Sitemizde bulunan materyallerin 'Allah' (C.C), rızası için çoğaltılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Ayrıca sitede bulunan konularda, yorum yapan şahısların, yapmış oldukları yorumlar sadece şahsi bir yorum olduğu bilinmelidir.