Aşağıdaki Hatalar Oluştu:
Warning [2] Use of undefined constant SAPI_NAME - assumed 'SAPI_NAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3379 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3379 errorHandler->error
/showthread.php 116 build_archive_link
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/inc/functions.php 3315 build_forum_breadcrumb
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 357 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 357 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 364 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 364 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit

Ana Sayfa Portal Gelişmiş Arama Üye Listesi Takvim Yardım Belgeleri
Tarih: 14.09.2026, Saat: 21:10 Hoşgeldin, Ziyaretçi: (Giriş YapÜye Ol)
Hızlı Arama:
Yeni Yorum Gönder 

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kalem Suresi 28
03.10.2012, 16:44
Yorum: #1
Kalem Suresi 28
Kâle evsatuhum e lem ekul lekum levlâ tusebbihûn(tusebbihûne).

1. kâle : dedi
2. evsatu-hum : onların en makul düşüneni (aklı başında olanı)
3. e lem ekul : ben demedim mi
4. lekum : size
5. lev : eğer, olsa, keşke olsaydı
6. lâ tusebbihûne : tespih etmiyorsunuz
İmam İskender Ali Mihr : Onların en makul düşüneni: “Ben, size eğer (Allah`ı) tesbih etmiyorsanız, olmaz (tesbih etmeniz gerekir) demedim mi?” dedi.
Diyanet İşleri : Onların en akl-ı selim sahibi olanı, “Ben size ‘Rabbinizi tespih etseydiniz ya! dememiş miydim?” dedi.
Abdulbaki Gölpınarlı : İçlerinden en iyileri, ben demedim miydi size dedi, mâbûdunuzu tenzîh etseniz ne olurdu.
Adem Uğur : İçlerinden en makul olanı şöyle dedi: Ben size "Rabbinizi tesbih etsenize" dememiş miydim?
Ahmed Hulusi : Onların biraz düşüncelisi dedi: "Ben size tespih (tenzih) etsenize, demedim mi?"
Ahmet Tekin : İçlerinden en mâkulleri, seçkin birisi:
`Demedim mi size? Keşke Allah’ı tesbih ve tenzih etseydiniz!..` dedi.
Ahmet Varol : Orta hal üzere (mutedil) olanları dedi ki: `Ben size (Allah`ı) tesbih etmeniz gerekmez mi dememiş miydim?`
Ali Bulaç : (İçlerinde) Mutedil olan biri dedi ki: "Ben size dememiş miydim? (Allah`ı) Tesbih edip yüceltmeniz gerekmez miydi?"
Ali Fikri Yavuz : İnsaflıları şöyle dedi: “- Ben demedim mi size, tesbîh etseydiniz? (İnşaallah deyeydiniz).”
Bekir Sadak : Ortancalari: «Ben size Allah`i anmaniz gerekmez mi? dememis miydim?» dedi.
Celal Yıldırım : çlerinden en uygun düşüneni : «Ben size demedim mi, tesbîh etseydiniz ya !?» dedi.
Diyanet İşleri (eski) : Ortancaları: `Ben size Allah`ı anmanız gerekmez mi, dememiş miydim?` dedi.
Diyanet Vakfi : İçlerinden en makul olanı şöyle dedi: Ben size «Rabbinizi tesbih etsenize» dememiş miydim?
Edip Yüksel : Ortancaları (erdemlileri), `Ben size demedim mi? Rabbinizi yüceltmeniz gerekmez miydi?` dedi.
Elmalılı Hamdi Yazır : Ortancaları (en mu`tedilleri) demedim mi size: tesbîh etseydiniz
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : En mutedil olanları: «Ben size Rabbinizi tesbih etsenize, demedim mi?» dedi.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : İçlerinde en makul olanı şöyle dedi: «Ben size Rabbinizi tesbih etsenize dememiş miydim?»
Fizilal-il Kuran : Ortancaları, «Ben size demedim mi? Allah`ı noksan sıfatlardan tenzih etmeniz gerekmez miydi?» dedi.
Gültekin Onan : (İçlerinde) Mutedil olan biri dedi ki: "Ben size dememiş miydim? (Tanrı`yı) Tesbih edip yüceltmeniz gerekmez miydi?"
Hasan Basri Çantay : Ortancaları: «Ben size demedim mi? (Allâhı) tenzîh etmeli değil miydiniz?» dedi.
Hayrat Neşriyat : Onların en dengeli (hayırlı) olanı: `(Ben) size, `(Rabbinizi) tesbîh etmeli değil miydiniz!’ demedim mi?` dedi.
İbni Kesir : Ortancaları dedi ki: Ben size demedim mi? Tesbih etmeli değil miydiniz?
Muhammed Esed : Aralarındaki en akl-ı selim sahibi olanı, "Ben size, Allah`ın sınırsız şanını yüceltmelisiniz demedim mi?" diye sordu.
Ömer Nasuhi Bilmen : Orta halde bulunanları dedi ki: «Ben size, `tesbih eder olmalı değil misiniz?` demedim mi?»
Ömer Öngüt : İnsaflıları şöyle dedi: "Ben size demedim mi? Rabbinizi tesbih etmeniz gerekmez miydi?"
Şaban Piriş : Onların en insaflı olanı: -Ben size (Allah’ı) tesbih etmemiz gerekmez mi, dememiş miydim? dedi.
Suat Yıldırım : En makul olanları ise: "Ben size Allah’ı zikretmenizi söylememiş miydim!" dedi.
Süleyman Ateş : Orta (yolda giden iyi)leri: "Ben size demedim mi? Rabbinizi tesbih etmeniz gerekmez miydi?" dedi.
Tefhim-ul Kuran : (İçlerinde) Mutedil olan biri dedi ki: «Ben size dememiş miydim? (Allah`ı) Tesbih edip yüceltmeniz gerekmez miydi?»
Ümit Şimşek : Aklı başında olanı `Ben size Allah`ı tesbih edin dememiş miydim?` dedi.
Yaşar Nuri Öztürk : Ortancaları/ılımlı olanı şöyle dedi: "Ben size söylemedim mi? Tespih etseydiniz ya!"
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Yeni Yorum Gönder 

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  nato genel sekreterinin görev süresi kaç yıldır? admin 0 1,532 11.09.2015 04:27
Son Yorum: admin
  Fatir Suresi 36 alimallah 0 1,933 26.10.2013 22:26
Son Yorum: alimallah
  Ahzap Suresi 4 alimallah 0 1,330 19.10.2013 22:12
  Ahzap Suresi 2 alimallah 0 1,292 19.10.2013 22:11
  Ahzap Suresi 3 alimallah 0 1,311 19.10.2013 22:11

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Sitemizde bulunan materyallerin 'Allah' (C.C), rızası için çoğaltılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Ayrıca sitede bulunan konularda, yorum yapan şahısların, yapmış oldukları yorumlar sadece şahsi bir yorum olduğu bilinmelidir.