Aşağıdaki Hatalar Oluştu:
Warning [2] Use of undefined constant SAPI_NAME - assumed 'SAPI_NAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3379 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3379 errorHandler->error
/showthread.php 116 build_archive_link
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/inc/functions.php 3315 build_forum_breadcrumb
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] Use of undefined constant IN_ARCHIVE - assumed 'IN_ARCHIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 3322 - File: inc/functions.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 3322 errorHandler->error
/showthread.php 195 build_forum_breadcrumb
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 357 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 357 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit
Warning [2] preg_match(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead - Line: 364 - File: inc/class_parser.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
[PHP]   errorHandler->error
/inc/class_parser.php 364 preg_match
/inc/class_parser.php 153 postParser->parse_mycode
/inc/functions_post.php 571 postParser->parse_message
/showthread.php 968 build_postbit

Ana Sayfa Portal Gelişmiş Arama Üye Listesi Takvim Yardım Belgeleri
Tarih: 17.09.2026, Saat: 09:50 Hoşgeldin, Ziyaretçi: (Giriş YapÜye Ol)
Hızlı Arama:
Yeni Yorum Gönder 

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sura Suresi 10
02.10.2012, 17:59
Yorum: #1
Sura Suresi 10
Ve mahteleftum fîhi min şey’in fe hukmuhû ilallâh(ilallâhi), zâlikumullâhu rabbî aleyhi tevekkeltu ve ileyhi unîb(unîbu).

1. ve ma : ve şey
2. ihteleftum : siz ihtilâfa düştünüz
3. fî-hi : onda, onun hakkında
4. min şey`in : birşey
5. fe : böylece, artık
6. hukmu-hu : onun hükmü
7. ilâ allâhi : Allah`a ait
8. zâlikum : işte o, işte bu
9. allâhu : Allah
10. rabbî : benim Rabbim
11. aleyhi : ona
12. tevekkeltu : ben tevekkül ettim
13. ve ileyhi : ve ona
14. unîbu : yönelirim
İmam İskender Ali Mihr : Birşey hakkında ihtilâfa düşerseniz, artık onun hükmü Allah`a aittir. İşte bu Allah, benim Rabbimdir. O`na tevekkül ettim. Ve O`na yönelirim.
Diyanet İşleri : Hakkında ayrılığa düştüğünüz herhangi bir şeyin hükmü Allah’a aittir. İşte bu, Rabbim Allah’tır. Yalnız O’na tevekkül ettim ve ancak O’na yöneliyorum.
Abdulbaki Gölpınarlı : Ve bir şeyde ihtilâfa düştünüz mü onun hükmü, Allah`a âittir, budur mâbûdunuz olan Rabbim Allah, ona dayandım ben ve her hususta ona dönerim ben.
Adem Uğur : Ayrılığa düştüğünüz herhangi bir şeyde hüküm vermek, Allah`a mahsustur. İşte, bu Allah, benim Rabbimdir. O`na dayandım ve O`na yönelirim.
Ahmed Hulusi : Herhangi bir şey hakkında fikir ayrılığına düştüğünüzde, onun hükmü Allâh`a aittir! İşte budur Allâh, Rabbim! O`na tevekkül ettim. . . O`na dönerim!
Ahmet Tekin : Ayrılığa düştüğünüz herhangi bir konuda muhakeme yetkisi, yargı ve icra Allah’a aittir. İşte bu Allah, benim Rabbimdir. Yalnız O’na dayanıp güvendim. Yalnız O’na yöneliyorum, O’na gönülden bağlanıyorum.
Ahmet Varol : Hakkında ayrılığa düştüğünüz herhangi bir şeyin hükmü Allah`a aittir. `İşte benim Rabbim olan Allah budur. Ben O`na güvendim ve O`na gönülden yönelirim.`
Ali Bulaç : Hakkında ihtilafa düştüğünüz herhangi bir şey; artık O`nun hükmü Allah`ındır. İşte Rabbim olan Allah. Ben O`na tevekkül ettim ve yalnızca O`na dönüp yönelirim.
Ali Fikri Yavuz : (Kâfirlerle) anlaşamadığınız herhangi bir şey hakkında da hüküm Allah’a aittir, (O kıyamette hükmünü verecektir). İşte bu hükmü veren Allah benim Rabbim’dir. Ben ancak O’na tevekkül ettim ve yalnız O’na sığınırım.
Bekir Sadak : Ayriliga dustugunuz herhangi bir seyde hukum vermek, Allah`a aittir. Iste bu Allah, benim Rabbimdir. O`na guvenirim ve O`na yonelirim.
Celal Yıldırım : Hakkında farklı görüşler ortaya koyduğunuz herhangi bir şey`in hükmü Allah`a aittir. İşte bu Allah, benim Rabbımdır; ancak O`na güvenip dayanır ve ancak O`na yönelip gönül veririm.
Diyanet İşleri (eski) : Ayrılığa düştüğünüz herhangi bir şeyde hüküm vermek, Allah`a aittir; `İşte bu Allah, benim Rabbimdir. O`na güvenirim ve O`na yönelirim.` (demek gerekir)
Diyanet Vakfi : Ayrılığa düştüğünüz herhangi bir şeyde hüküm vermek, Allah`a mahsustur. İşte, bu Allah, benim Rabbimdir. O`na dayandım ve O`na yönelirim.
Edip Yüksel : Bu mesajın her hangi bir bölümünde anlaşmazlığa düşerseniz hüküm ALLAH`a aittir. Rabbim ALLAH işte böyledir. Ben O`na güvendim ve O`na yönelirim.
Elmalılı Hamdi Yazır : Ihtılâf ettiğiniz herhangi bir şey hakkında da huküm Allaha âiddir, işte de: o Allah benim rabbım ben ona dayanmaktayım ve hep ona sığınırım
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : Herhangi birşey hakkında ihtilafa düştüğünüzde hüküm Allah`a aittir. İşte de: «O Allah, benim Rabbim, Ben O`na dayanmaktayım ve hep O`na sığınırım.``
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : Hakkında ihtilafa düştüğünüz herhangi bir şeyin hükmü Allah`a aittir. İşte benim Rabbim olan Allah budur. Ben yalnız O`na güvendim ve yalnız O`na yöneliyorum.
Fizilal-il Kuran : Görüş ayrılığına düştüğünüz herhangi bir meselede hüküm vermek Allah`a aittir. İşte bu, benim Rabb`im olan Allah`tır. O`na dayandım, O`na yöneldim.
Gültekin Onan : Hakkında ihtilafa düştüğünüz herhangi bir şey; artık O`nun hükmü Tanrı`nındır. İşte rabbim olan Tanrı. Ben O`na tevekkül ettim ve yalnızca O`na dönüp yönelirim.
Hasan Basri Çantay : (Kâfirlerle) ihtilâf etdiğiniz herhangi birşey hakkında hüküm vermek Allaha âiddir, işte benim Rabbim (O haakim) olan Allahdır. Ben ancak Ona güvenib dayandım. (Her müşkilde) ben yalnız Ona dönerim.
Hayrat Neşriyat : Ve hakkında ihtilâfa düştüğünüz herhangi bir şey ki, artık onun hükmü Allah’a âiddir. (Onlara de kiSmile `İşte bu (sıfatların sâhibi olan) Allah, benim Rabbimdir. (Ben) ancak O’na tevekkül ettim ve ancak O’na yönelirim.`
İbni Kesir : İhtilafa düştüğünüz herhangi bir şeyde hüküm Allah`ındır. İşte Rabbım Allah budur. Ben, O`na tevekkül ettim ve yalnız O`na yöneldim.
Muhammed Esed : Öyleyse (ey müminler biliniz ki,) ayrılığa düştüğünüz her konuda hüküm Allah`a aittir. (De kiSmile "İşte Allah! Benim Rabbim budur. O`na dayanıp güvendim ve her zaman O`na yönelirim!"
Ömer Nasuhi Bilmen : Ve hangi bir şeyde ihtilâfa düşmüş iseniz, artık onun hükmü Allah`a aittir. «İşte o Allah`tır benim Rabbim. O`na tevekkül ettim ve O`na müracaat ederim.»
Ömer Öngüt : Ayrılığa düştüğünüz herhangi bir şeyde hüküm vermek Allah`a mahsustur. İşte benim Rabbim olan Allah budur. Ben ancak O`na güvenirim ve yalnız O`na yönelirim.
Şaban Piriş : Hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz konuda hüküm Allah’a aittir. İşte o Allah, benim Rabbimdir. O’na bağlandım ve O’na yöneldim.
Suat Yıldırım : Hangi hususta ihtilaf ederseniz bilin ki O’nun hükmü, Allah’a aittir. İşte Rabbim olan Allah budur. Ben de yalnız O’na dayanır ve güvenir, O’na yönelip gönül veririm.
Süleyman Ateş : Ayrılığa düştüğünüz herhangi bir şeyde hüküm vermek, Allah`a âittir. İşte Rabbim Allâh budur. O`na dayandım, O`na yöneldim.
Tefhim-ul Kuran : Hakkında ihtilâfa düştüğünüz herhangi bir şey; artık O`nun hükmü Allah`ındır. İşte benim Rabbim olan Allah. Ben O`na tevekkül ettim ve yalnızca O`na dönüp yönelirim.
Ümit Şimşek : Anlaşmazlığa düştüğünüz birşey hakkında hüküm Allah`a aittir. Rabbim olan Allah işte budur. Ben Ona tevekkül eder, Ona yönelirim.
Yaşar Nuri Öztürk : Herhangi bir şeyde ihtilafa düştüğünüzde onun hükmü Allah`a bırakılır. İşte budur Rabbim olan Allah! Yalnız O`na güvenip dayandım; yalnız O`na yönelirim ben.
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Yeni Yorum Gönder 

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  nato genel sekreterinin görev süresi kaç yıldır? admin 0 1,532 11.09.2015 04:27
Son Yorum: admin
  Fatir Suresi 36 alimallah 0 1,933 26.10.2013 22:26
Son Yorum: alimallah
  Ahzap Suresi 4 alimallah 0 1,330 19.10.2013 22:12
  Ahzap Suresi 2 alimallah 0 1,292 19.10.2013 22:11
  Ahzap Suresi 3 alimallah 0 1,311 19.10.2013 22:11

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Sitemizde bulunan materyallerin 'Allah' (C.C), rızası için çoğaltılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Ayrıca sitede bulunan konularda, yorum yapan şahısların, yapmış oldukları yorumlar sadece şahsi bir yorum olduğu bilinmelidir.